160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Zigana Dağının eteklerindeki Limni Gölü beyaz gelinliğini giydi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zigana Dağının eteklerindeki Limni Gölü beyaz gelinliğini giydi
Abone ol
Gümüşhane'nin Torul Ilçesine Bağlı Zigana Köyü Sınırlarındaki Doğa Harikası Limni Gölü Tabiat Parkı, Kar Yağışıyla Birlikte Büyüleyici Bir Atmosfere Büründü.

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyündeki doğa harikası Limni Gölü Tabiat Parkı, yağan karla beyaza büründü.

Tarihin her döneminde önemli ve zorlu bir geçit olan Zigana Dağı’nın eteklerinde yer alan ve “Zigana’nın nazar boncuğu” olarak bilinen Limni Gölü Tabiat Parkı, dün gece yağan karla beyaz gelinliğini giydi. Hem Gümüşhane’nin hem de Doğu Karadeniz bölgesinin önemli turizm bölgelerinden birisi olan, denizden 2 bin 24 metre yükseklikte yer alan tabiat parkı, ormanın içerisinde temiz havası, sıra dışı coğrafyası ile "huzur veren bir mekan" olarak biliniyor. Kış mevsimine kadar açık kalacak tesis kar yağışıyla birlikte bambaşka bir güzelliğe bürünürken, bölge bu manzarayı görmek isteyenlerin adresi oldu.

Tesis sorumlularından Oğuzhan Çolak, sabah kalktıklarında bembeyaz bir örtüyle karşılaştıklarını belirterek, “17 Kasım’ın sabahına uyandığımızda Zigana Dağı’nın eteklerinde yer alan Limni Gölü’nde etkili olan kar yağışı nedeniyle mükemmel bir manzarayla karşılaştık. Kar yağışı aralıklı devam ediyor ve şu anda 5 santimetreye ulaştı. Bu mükemmel manzarayı görmek isteyenleri Limni Gölü’ne davet ediyoruz” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muğla Büyükşehirden Ceviz üreticisine ekipman desteği Önceki Haber

Muğla Büyükşehirden Ceviz üreticisine ek...

Ufo gördüm diye arayan da var, Evlenmek istiyorum diye arayan da Sonraki Haber

Ufo gördüm diye arayan da var, Evlenmek...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar