28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: “Mısır hasadı yaklaşırken dolu depolar çiftçiyi kaygılandırıyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: “Mısır hasadı yaklaşırken dolu depolar çiftçiyi kaygılandırıyor”
Abone ol
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Tmo Depolarının Buğday Hasat Zamanında Dolduğunu Belirterek, çiftçilerin Bu Durumdan Kaygılandığını Söyledi.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, TMO depolarının buğday hasat zamanında dolduğunu belirterek, çiftçilerin bu durumdan kaygılandığını söyledi.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan yaptığı açıklamada, “Buğday hasadından sonra ürünlerini bir tonu 6 bin ve 6 bin 500 TL’den tüccara veren çiftçilerimiz, Cumhurbaşkanımızın buğdayın bir ton fiyatını 8.250 TL açıklamasından sonra ürünlerini tüccardan alarak ÇKS kaydına göre lisanslı depolara ve TMO’ya verdi. Bu durum lisanslı ve TMO’nun depolarının tamamen dolmasına neden oldu. Mısır hasadı yaklaşırken üreticiler endişeli.” dedi.

Doğan, tarımın ekonomide vazgeçilmez bir sektör olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Ülke nüfusunun gıda ihtiyacını karşılaması, milli gelire ve istihdama katkısı, sanayi sektörünün hammadde ihtiyacını karşılaması, ihracata katkıda bulunması gibi nedenlerle, ekonomimizde vazgeçilmez bir sektör olan tarımın üreticileri, rekabet, pazarlama, maliyetler, doğal afetler gibi birçok sorunla mücadele ederken şimdi ise mısır hasadına 1 ay kala ürünlerini pazarlama konusunda kaygılanıyorlar.”

"Bu yıl 865 bin dönüme ekilen mısırın rekoltesi havaların serin gitmesiyle birlikte yaklaşık 1 milyon 200 bin ton bekleniyor. Yeni depolar açan ve ürünlerin tamamını alacağını taahhüt eden TMO’nun depolarının dolu olması sebebiyle çiftçilere randevuların geç tarihlere verildi" diyen Doğan, "Tarım Bakanlığımızın, mısır hasadı öncesinde gerek randevu sistemine gerekse depo sorununa acilen çözüm bulması gerekmektedir. Çözüm bulunmadığı takdirde, lisanslı depolara, TMO’ya ürünlerini veremeyen çiftçilerimiz elinde kalan ürünlerini tüccara ucuz fiyattan vermek zorunda kalacak ve zarar edecektir. Zarar eden çiftçilerimiz borcunu ödeyemez, bir sonraki üretim için finansal kaynak oluşturamaz ve kaybeden sadece üreticimiz değil, tedarikçilerden tüketicilere kadar hepimiz yani ülke ekonomimiz olur.” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Bak: Antalyalılar hazırlıklı gelmişÖnceki Haber

Bakan Bak: Antalyalılar hazırlıklı gelmi...

Eski sevgilisi tarafından vurulan adam hayatını kaybettiSonraki Haber

Eski sevgilisi tarafından vurulan adam h...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar