30 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.3846
EURO34.7833
ALTIN2413.0

Yolun açık olsun Team Alvimedica!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yolun açık olsun Team Alvimedica!
Abone ol
Volvo Ocean Race tarihinde ilk kez Türk bayrağını 4 okyanus ve 5 kıtada dalgalandıracak olan ve 4 Ekim’de gerçekleştirilen liman içi yarışlarında birinci gelen Team Alvimedica, İspanya- Alicante’de verilen startla beraber yarışın ilk etabı için Cape Town’a doğru yelken açtı.
Volvo Ocean Race tarihinde ilk kez Türk bayrağını 4 okyanus ve 5 kıtada dalgalandıracak olan ve 4 Ekim’de gerçekleştirilen liman içi yarışlarında birinci gelen Team Alvimedica, İspanya- Alicante’de verilen startla beraber yarışın ilk etabı için Cape Town’a doğru yelken açtı.


Yarış geleneği doğrultusunda Team Alvimedica’ya ilk bir saatinde eşlik eden CEO Cem Bozkurt, bir saat sonra tekneden denize atladı. Kalp sağlığı alanına dikkat çekme amacıyla bu hareketi başlattıklarını belirten Cem Bozkurt, “Team Alvimedica’nın teknedeki heyecanını paylaşmak ve denize atlamak çok güzeldi. Bu atlayışla öncelikle kalp sağlığına dikkat çekmek istedik. Bundan sonra Team Alvimedica’nın yola çıkacağı her limanda bu atlayışı gerçekleştirecek ve kalp sağlığı ile ilgili lokal bir kuruluşa destek sunacağız” dedi.


Alvimedica bu kararı doğrultusunda ilk olarak İspanya Alicante’de faaliyet gösteren çocuk kalp vakfı Menudos Corzanes’e 1o bin Euro’luk bağışta bulundu.

 
Dünyanın en zorlu ve uzun süreli spor etkinliğinde yarışacak olan Team Alvimedica ve altı rakibi için geri sayım sona erdi. Alicante’de verilen Volvo Ocean Race 2014-15 startıyla yedi ekip, Cape Town’a doğru yelken açtı. Aylardır hazırlandıkları startı sabırsızlıkla bekleyen Charlie Enright liderliğindeki Team Alvimedica ekibi de, Alicante’de kurulan Volvo Ocean Race köyündeki basın toplantıları, festivaller ve vedalaşmaların ardından yola koyuldu.

Mutluyuz çünkü yarış başlıyor!

Team Alvimedica lideri Charlie Enright, uğurlama töreninde duygusal anlar yaşasa da, yola çıkmadan önce yaptığı açıklamada gerçek bir denizci olduğunu gösterdi. Enright, “Bir yanım üzgün ama diğer bir yanım yola çıkmaya tamamen hazır olduğumuzu söylüyor. Yarış öncesindeki son günlerimizi burada, ailelerimiz ve arkadaşlarımızla geçirdik. Alicante bu süre içinde bizler için harika bir ev oldu. Ama burada oluşumuzun asıl nedeni yarışmak ve bu sebeple çok mutluyuz. Çünkü artık yarış başlıyor” dedi.

Yola çıkmadan önce görüşlerini açıklayan bir diğer isim, Nöbetçi Kaptan Mark Towill ise ekibin uzun zamandır yoğun tempoda çalışarak yarış startını beklediğini belirtti ve “15 bin millik antrenman, yüzlerce saat çalışma, bir ton planlama… Bu işleri sadece 9 kişilik ekibimizle değil, bizlere destek olan büyük bir aileyle yaptık. Ve şu anda Cape Town etabı için gerçekten çok heyecanlıyız” dedi.


Kalp sağlığı için…


Alvimedica CEO’su Cem Bozkurt, yarış geleneği doğrultusunda ekibe ilk bir saat teknede eşlik etti ve bir saatin sonunda yeni bir inisiyatif başlatmak amacıyla denize atladı. Kalp sağlığı alanına dikkat çekme amacıyla bu atlayışı yaptığını ve yeni bir hareket başlatmayı hedeflediklerini belirten Cem Bozkurt, “Team Alvimedica’nın teknedeki heyecanını paylaşmak ve denize atlamak çok güzeldi. Ama bu atlayışla öncelikle kalp sağlığına dikkat çekmek istedik. Bundan sonra Team Alvimedica’nın yola çıkacağı her limanda bu atlayışı gerçekleştirecek ve kalp sağlığı ile ilgili lokal bir kuruluşa destek sunacağız” dedi.


İspanyol çocuk kalp vakfına 10 bin Euro’luk bağış


Alvimedica, bu kararı doğrultusunda ilk olarak Alicante’de faaliyet gösteren yerel bir vakıf olan İspanyol Ulusal Çocuk Kalp Vakfı Menudos Corzanes’e 10 bin Euro’luk bağış yaptı. Çocuklarla beraber Team Alvimedica’yı uğurlamaya gelen Vakıf Başkanı Maria Escudero, bağış ve başlattıkları farkındalık hareketi için Alvimedica’ya teşekkür etti ve “Bu bağış, evde ve hastanede tedavi edilen birçok çocuğumuz ile ailelerinin koşullarını iyileştirecek. İçtenlikle teşekkür ediyor, Team Alvimedica’ya büyük yolculuklarında başarılar diliyoruz” dedi.


VOR’un en genç ekibi!


Team Alvimedica, dünyanın en zorlu ve uzun süren spor etkinliği olan Volvo Ocean Race 2014-2015’te yarışacak olan en genç ekip. Takıma, 29 yaşındaki Amerikalı Charlie Enright liderlik ediyor. Ekip, dünya çevresindeki 11 limanı kapsayacak 38 bin deniz millik bu yarışa ilk defa katılıyor.

Team Alvimedica’yı aşağıdaki adreslerden takip edebilirsiniz:

Website: teamalvimedica.com

Facebook: https://www.facebook.com/TeamAlvimedica

Instagram: http://instagram.com/teamalvimedica

Twitter: https://twitter.com/TeamAlvimedica

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC3wMzqWSEGiCwL3I34_Pilg


Alvimedica Hakkında:
2007 yılında kurulan Alvimedica, girişimsel kardiyoloji alanında uzman hekim ve cerrahlara yeni nesil, minimal-invaziv sağlık teknolojileri sunmaya kendini adayan genç ve dinamik bir şirkettir.

Alvimedica, tasarım ve ürün geliştirmede en ileri teknolojiyi kullanarak birinci sınıf, kaliteli ürünler ve hizmetler sunar. İstanbul Çatalca’daki Trakya Serbest Bölgesi’nde yer alan 5.500 metrekarelik tesislerinde dünya standartlarında Ar-Ge’si ve Avrupa’nın en büyük sınıf 10.000 temiz oda ortamı ile Alvimedica, tümü CE belgesine sahip koroner stent, balon kateter ve tanı veya kılavuz kateterleri üreterek günümüzde dünyanın 60’a yakın ülkesinde doğrudan veya temsilcilikler aracılığıyla faaliyet göstermektedir.

Alvimedica’nın yenilikçi ürünler yoluyla cerrahi prosedürleri geliştirmeye yönelik kararlılığı, hastaların yaşam kalitesini arttırmaya yönelik edindiği misyon ve klinik sonuçların iyileştirilmesi için harcadığı çabadan ileri gelmektedir. Çatalca’da, Hollanda’nın Assen kentinde ve İtalya’nin Saluggia kentinde AR-GE merkezleri bulunan kuruluşun güncel projeleri arasında renal ve kranial endovasküler stentler yer almaktadır. Şirket aynı zamanda vücut tarafından tamamen emilen biyoemilebilir stentler üzerinde de çalışmaktadır.

Team Alvimedica, 11 Ekim’de İspanya Alicante’den start alıp dünya çevresindeki 11 limanı kapsayacak 38 bin deniz millik bu yarışa Türkiye adına katılan ilk ekip olacak. Dokuzuncu üyesi önümüzdeki günlerde belli olacak olan VOR 2014-15 yarışının en genç ekibi Team Alvimedica’yı www.facebook.com/TeamAlvimedica ve www.volvooceanrace.com adreslerinden takip edebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar