
Adana ile Osmaniye sınırında yer alan Yirce Kayın Ormanı, sonbaharın gelişiyle birlikte görsel bir şölene dönüştü.
Adana ile Osmaniye sınırında yer alan Yirce Kayın Ormanı, sonbaharın gelişiyle birlikte görsel bir şölene dönüştü.
Sarı, turuncu ve kahverenginin tonlarıyla adeta kartpostallık bir manzara sunan orman, doğaseverleri ve fotoğraf tutkunlarını kendine çekiyor.
Hafta sonları yoğun ilgi gören Yirce Yaylası, ziyaretçilerine doğal bir stüdyo deneyimi yaşatıyor.
Ekim ayının son haftasından 15 Kasım’a kadar en renkli günlerini yaşayan Yirce Kayın Ormanı, Adana, Osmaniye ve çevre illerden gelen ziyaretçileri ağırlıyor.
Doğa tutkunları, bu etkileyici manzarayı fotoğraf ve video ile ölümsüzleştirip sosyal medyada paylaşarak anılarını paylaşıyor.
Bölgeye fotoğraf çekimi için gelen emekli doğa fotoğrafçısı Murat Uçaroğlu, "Buraya birçok kez geldim. Hafta sonları oldukça kalabalık oluyor, hafta içi ise daha sakin bir ortam bulunuyor.
Türkiye’mizin her yanı çok güzel," diyerek ormanın güzelliğine vurgu yaptı.
Yirce Kayın Ormanı, sadece fotoğrafçılar değil, motosiklet gruplarının da ilgisini çekiyor.
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinden gelen motosiklet tutkunu Atar Karakuş, “Ekim ayının sonu, Kasım ayının başında burası gerçekten çok güzel.
Motosiklet tutkunları için mükemmel bir rota ve gezilmesi gereken bir yer,” diye konuştu.
Bölgeye doğa turuna gelen kadın motosikletçi Hasibe Aka ise, “Çok güzel, eğlenceli ve doğası mest eden bir alan,” sözleriyle ormanın büyüsünü dile getirdi.
Yaklaşık 15 yıl önce bölgeyi ilk kez ziyaret ettiğini belirten doğa tutkunu Mehmet Çelik, Yirce Kayın Ormanı’nın yıllardır doğaseverlerin vazgeçilmez rotalarından biri olduğunu ifade etti.
Çelik, “Bu bölge tam bir doğa harikası,” diyerek ormanın kendine özgü güzelliğini övdü.

Yorum Yazın