29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.381
EURO34.7931
ALTIN2429.6

Yeşil Çeliğin Öncüsü Tosyalı Holding, Karbon Salımını %30 Azalttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeşil Çeliğin Öncüsü Tosyalı Holding, Karbon Salımını %30 Azalttı
Abone ol
Tosyalı Holding, Türkiye'nin önde gelen global çelik üreticilerinden biri olarak, sürdürülebilirlik odaklı değişim ve dönüşüm hareketiyle örnek alınan ve takip edilen bir grup olmaya devam ediyor. Şirket, 3 kıtada yaklaşık 40 tesisi ve 15 bin çalışanıyla faaliyet gösteriyor ve sürdürülebilirliğe olan uzun süredir yatırım yaparak dünyanın ilk ve en büyük yeşil çelik üretimi odaklı projelerini hayata geçiriyor.

Tosyalı Holding, Türkiye'nin önde gelen global çelik üreticilerinden biri olarak, sürdürülebilirlik odaklı değişim ve dönüşüm hareketiyle örnek alınan ve takip edilen bir grup olmaya devam ediyor.

Şirket, 3 kıtada yaklaşık 40 tesisi ve 15 bin çalışanıyla faaliyet gösteriyor ve sürdürülebilirliğe olan uzun süredir yatırım yaparak dünyanın ilk ve en büyük yeşil çelik üretimi odaklı projelerini hayata geçiriyor.

Son birkaç yılda teknoloji, inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarıyla 100'den fazla sürdürülebilirlik projesi gerçekleştiren Tosyalı Holding, çelik fabrikasının karbon salımını %30 azaltmayı başardı.

Aynı zamanda nitelikli ve yeşil çelik üretimi için dünya çapında milyarlarca dolarlık yeni tesis yatırımları yapıyor ve güneş enerjisi ve üretimde hidrojen kullanımına yönelik projelerle dünyada ilklere imza atıyor.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, sürdürülebilirlik stratejilerini ve yol haritasını uzman kuruluşlarla çalışarak ve tüm paydaşların katılımıyla oluşturduklarını belirtiyor.

Uluslararası standartlar ve küresel endeksler de göz önünde bulundurularak hazırlanan sürdürülebilirlik raporu GRI standartlarına uygun olarak yayınlandı.

Başkan Tosyalı, şirketin çelik gibi küresel sanayinin en önemli sektörlerinden birinde tamamen yeşil çelik üretimi odaklı devasa yatırımlar yaptığını vurguluyor.

Mevcut tesisleri karbonsuz çelik üretimi yapacak şekilde yenileniyor ve 235 MW kurulu güce sahip dünyanın en büyük yatırım bedeline sahip güneş enerji santrali projesi, 120 milyon dolarlık bir yatırım bedeliyle gerçekleştiriliyor.

2025 yılı itibarıyla, planlanan güneş enerjisi santrali yatırımları sayesinde, öz üretimden temin edilen elektrik, toplam elektrik kullanımının %50'sini oluşturacak.

Tosyalı Holding'in başlattığı çalışmalarla üretimde sıfır karbon salımı olan %100 hidrojen kullanımına geçmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Bu adım sayesinde şirket, bu alanda dünyada sayılı şirketler arasında yer alacak. Şirket, "Sürdürülebilir Yaşam için Tosyalı" vizyonuyla uzun soluklu bir yolculuğa çıkarak yeşil çelik üretimi ile ilklere imza atmaya ve dünyaya iyi örnekler ihraç ederek herkese ilham vermeye odaklanıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yol kenarında bekleyenlere traktör çarptı: 1 ölü, 2 yaralıÖnceki Haber

Yol kenarında bekleyenlere traktör çarpt...

Rodostaki yangından tahliye edilen turistler Fethiyeye geldiSonraki Haber

Rodostaki yangından tahliye edilen turis...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar