22 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.2036
EURO35.0757
ALTIN2506.9

"Yerel Yönetimlerde Kadınların Gücü, Oya Tekin ile Artıyor!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Yerel Yönetimlerde Kadınların Gücü, Oya Tekin ile Artıyor!"
Abone ol
Oya Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova Belediye Başkan adayı olarak, halkın beklentilerini karşılayabilecek bir lider olmayı hedefliyor.

Oya Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova Belediye Başkan adayı olarak, halkın beklentilerini karşılayabilecek bir lider olmayı hedefliyor.

Yerel yönetimde mevcut problemlara odaklanan Tekin, çözüm merkezli tutumu ve halka dokunan yaklaşımıyla öne çıkıyor.

Adana İl Kadın Kolları Başkanı olarak birçok yıl boyunca Adana'nın Çukurova bölgesi ve diğer bölgelerinde hizmetlerini sürdüren Tekin, Belediye Başkanlığı görevi ile Çukurova'nın ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda farkını ortaya koyabileceği geniş imkanlara sahip olma yolunda.

Oya Tekin, kadınların yerel yönetimlerde daha adil, katılımcı ve kapsayıcı olabileceğini, eşit yurttaşlık anlayışı ile modern ve çağdaş bir yaklaşımın nasıl gerçekleştirilebileceğini belirtiyor.

Tekin, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlenmesi için gereken bilgi ve pratik bilgiye sahip bir lider olarak kendini kanıtlamış durumda.

Ek olarak, yerel yönetimlerin sınırları içinde kadınların ve çocukların karşılaştığı zorluklara alternatif çözümler bulabilme potansiyeline sahip önemli bir aday olduğunu da belirtiyor.

Tekin, bir kadın belediye başkanı olarak, toplumun farklı kesimlerini dinleyen ve çeşitli ihtiyaçlara doğru çözümler getiren bir yönetim anlayışını benimsemeyi seçtiğini açıklıyor.

“OYA TEKİN, İLÇE SAKİNLERİYLE BİRLİKTE GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRECEK!”

Adaylığını açıkladığı andan itibaren Tekin, cinsiyet eşitliği konusundaki tutumunu vurgulayarak, ilçe yönetiminde kadın temsiliyetine dengeli bir yaklaşım getireceğini belirtiyor.

Yerel yönetim adayı olmaya karar vermeden önce de ilçe sakinleriyle birebir görüşen Tekin, halkla yakın ilişkilerini devam ettireceğini belirtiyor.

Adaylığı kesinleştikten sonra, halkın yerel yöneticilerden beklentilerini ve önerilerini dikkatle dinlediğini belirten Tekin, “Belediyeyi Çukurova halkı ile birlikte yöneteceğiz” dedi.

“DOĞAYA SAYGILI POLİTİKALARLA ÇEVREYİ VE CANLILARI KORUMAYI HEDEFLİYOR”

Tekin, doğa dostu ve canlı yaşamına saygılı bir Çukurova oluşturmayı hedefliyor. Planladığı projelerle ilçede bir dönüşüm başlatmayı hedefleyen Tekin, ilçenin doğal güzelliklerini koruyacağını ve yeşil bir gelecek için çabalayacağını belirtiyor.

İlçesinde bir kadın belediye başkanı olarak neleri farklı yapabileceğini göstermeyi hedefleyen Tekin, özellikle ilçe halkının yaşam kalitesini artırmayı planlıyor.

OYA TEKİN KİMDİR?

Tarsus doğumlu olan Oya Tekin, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1991 yılında mezun olmuştur. 

Adalet mücadelesi içerisinde geçen çalışma hayatı boyunca Adana’da çoklu avukatlık ofisini kurma başarısı göstermiştir.

Yüksek lisansını Mersin Üniversitesi Kadın Araştırmaları bölümünde tamamlamıştır.

24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi 6.sıra milletvekili adayı olarak seçimlere katılmıştır. Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Adana Barosunun mesleki sorunlar, kadın hakları, çevre komisyonlarında görevler üstlenmiştir. Çevre, insan ve yaşam hakları konusunda birçok sivil toplum kuruluşunda görev almıştır.

1990 yılında Adana’da kurulan ilk çevre derneği, Çevre ve Tüketiciyi Koruma Derneği (ÇETKO) bünyesinde çalışmalar yaparak, bölgedeki ilk çevre davalarına avukat olarak katılmıştır.

Mülteci/ sığınmacı hakları konusunda, 2013 yılında  Suriye’den Adana’ya gelen sığınmacıların hukuki durumu ve toplumla entegrasyonuna ilişkin bir çalışma raporu hazırlamıştır.

31 Mart Yerel Seçimleri sürecinde, kadın muhtar adaylarıyla çalışmalar yapmış ve kadınların siyasetteki görünürlüğünü artırmak için “Cam Tavanları Kırıyoruz” adlı bir kitap yazmıştır.

Av. Celal Tekin ile evli olan Oya Tekin, üç çocuk annesidir. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kontrolden çıkan otomobil çarptığı araca ok gibi saplandıÖnceki Haber

Kontrolden çıkan otomobil çarptığı araca...

Yardımda yarışanlar koordinasyon için buluştuSonraki Haber

Yardımda yarışanlar koordinasyon için bu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar