
Yeniden Refah Partisi Osmaniye İl Başkanı Ekrem Türkmen, düzenlediği basın toplantısında gençlerin evlenememesi, süresiz nafaka sorunu ve çiftçilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Osmaniye İl Başkanı Ekrem Türkmen, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında önemli gündem maddelerine değindi.
Türkmen konuşmasına, İstanbul merkezli depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı.
Afetlere karşı önlem alınması gerektiğine dikkat çeken Türkmen, "Hükümet ve belediyeler, seçim tartışmalarını bir kenara bırakıp depreme dayanıklı yapılar inşa etmeye odaklanmalı," dedi.
Türkmen, gençlerin aile kuramamasının temel nedeninin ekonomik yetersizlik olduğunu vurgulayarak, “Gençlerimiz 1+1 evlerde lüks içinde değil, çaresizlik içinde yaşıyorlar.
3+1 daire kirası asgari ücretin iki katı olmuş. Bu şartlarda evlilik hayal,” ifadelerini kullandı.
Türkmen, Türkiye'de süresiz nafaka uygulamasının gençleri evlilikten uzaklaştırdığını belirtti. Türk Medeni Kanunu’nun 175. maddesinde değişiklik yapılmasını öneren Türkmen, “Bir yıl evli kalan biri, ömür boyu nafaka ödememeli. Bu durum, gençler arasında evliliği korkulan bir kurum haline getiriyor,” şeklinde konuştu.
Yeniden Refah Partisi'nin bu konuda Meclis'e kanun teklifi sunduğunu hatırlatan Türkmen, nafaka sisteminde adalet ve denge çağrısında bulundu.
Basın açıklamasının bir diğer önemli başlığı ise çiftçilerin yaşadığı ekonomik kriz oldu.
Türkmen, yaşanan don felaketinin ardından çiftçilere yeterli destek verilmediğini savundu.
Resmi rakamlarla konuşan Türkmen, “2025’in ilk üç ayında çiftçiye verilen destek 43,6 milyar lira, aynı dönemde faize giden para 463,9 milyar lira. Bu kabul edilemez,” diyerek hükümete tepki gösterdi.
Tarım politikalarının yetersiz kaldığını belirten Türkmen, “Toprağı olmayanın vatanı olmaz. Tarım bir milli güvenlik meselesidir,” diyerek üreticilere daha fazla destek verilmesi gerektiğini ifade etti.
Basın toplantısının sonunda Türkmen, Türkiye’deki ekonomik ve sosyal sorunların temelinde adaletsiz bir sistemin yattığını belirterek, “Gençlerin evlenememesi, nafaka mağduriyeti, çiftçinin çaresizliği; hepsi üretimden kopuk bir anlayışın sonucudur. Biz bu sistemi değiştirmeye geliyoruz,” dedi.
Türkmen, Yeniden Refah Partisi olarak çözüm odaklı çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “Lafla peynir gemisi yürümez. Biz çareleri hazırladık, milletimiz sabırla bekliyor,” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.

Yorum Yazın