30 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4695
EURO34.804
ALTIN2427.7

Yeni Ünal Camii ibadete açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Ünal Camii ibadete açıldı
Abone ol
Osmaniye'de yapımı tamamlanan Yeni Ünal Camii ibadete açıldı.
Osmaniye'de yapımı tamamlanan Yeni Ünal Camii ibadete açıldı.

7 Ocak Mahallesinde bulunan Cami'nin açılış törenine Vali Kerem Al, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hatay Nakıp Camii İmam Hatibi Musa Esatoğlu tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ile başlayan açılış töreninin devamında İl Müftüsü Ramazan Çortul açılış konuşmasını yaptı. İl Müftüsü Çortul, daha önce aynı yerde bulunan Ünal Camii'nin çok küçük bir mekan olduğunu ve mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına cevap veremediğini belirterek, hayırseverlerin katkılarıyla eski caminin yıkılıp yerine Yeni Ünal Camii'nin yapıldığını kaydetti. Hayırseverlere katkıları nedeniyle teşekkür ederek konuşmasına devam eden İl Müftüsü Çortul, Yeni Ünal Camii'nin yeni binasıyla daha geniş bir mekana sahip olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman ise yaptığı konuşmada Yeni Ünal Camii'nin hayırlı olmasını dileyerek, "Camiler bizim sadece bedenlerimizi bir araya getiren değil, kalplerimizi, gönüllerimizi, dostluklarımızı da bir araya getiren, bizi buluşturan mekanlardır. Bizim kültürümüzde cami ifadesi sadece ibadet hayatımızı değil; birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendiren bir mekan olarak algılanmıştır. Camilerimiz her şeyden önce bir arınma mekanıdır. Camiler, cemaati temizler, arındırır, güzelliklerle doldurur, onu toplumun içine katar ve o güzellikleri topluma ulaştırmaya çalışır" diye konuştu.

Törenin son bölümünde Yeni Ünal Camii'nin yapımında katkısı olan hayırseverler Ahmet Çapar, Ayhan Karayiğit, Nazif Özdemir, Emin Cansız ve Selçuk Bilir'e teşekkür belgeleri Vali Kerem Al, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve İl Müftüsü Ramazan Çortul tarafından verildi.  Vali Kerem Al, hayırseverleri katkıları nedeniyle tebrik ederek, "Allah hayırlarınızı kabul eylesin. İlimize kazandırılan Cami'mize yaptığınız katkılar için teşekkür ediyoruz" dedi.

İl Müftüsü Ramazan Çortul tarafından edilen duanın ardından, Yeni Ünal Camii'nin açılışı Vali Kerem Al ve protokol mensupları tarafından yapıldı. Açılışın ardından Vali Al ve protokol, Cami'de incelemelerde bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar