
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı için toplam 6,2 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin başladığını duyurdu.
Yapılan açıklamaya göre, bu ay toplam 6,2 milyar lira tutarında yaşlı ve engelli aylığı hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandı.
Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, engelli ve yaşlı bireyler için kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programlarını geliştirmeye devam ettiklerini belirtti.
Söz konusu yardımların, insan odaklı ve hak temelli sosyal politikalar çerçevesinde hayata geçirildiğini ifade etti.
Engelli ve yaşlı bireylerin toplumsal hayata aktif ve tam katılımını desteklemek adına çeşitli alanlarda hizmet sunduklarını vurgulayan Bakan Göktaş, "Eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda vatandaşlarımızın yanındayız," dedi.
Bakanlık tarafından yapılan temmuz ayı ödemeleri kapsamında, 3,46 milyar lira yaşlı aylığı, 2,75 milyar lira ise engelli aylığı olmak üzere toplam 6,2 milyar lira hak sahiplerinin hesaplarına aktarılmaya başlandı.
Bakan Göktaş, açıklamasının sonunda, "Ödemelerin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum," ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın