18 Eylül 2026, Cuma
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

TERA Portföy'den 6 Fon İçin Tasfiye Açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TERA Portföy'den 6 Fon İçin Tasfiye Açıklaması
Abone ol
TERA Portföy, SPK'nın tasfiye kararı kapsamında 6 yatırım fonuna ilişkin sürecin detaylarını açıkladı. Yatırımcı kayıtları 2 iş gününde mutabıklaştırılacak.

TERA Portföy, SPK'nın 17 Eylül 2026 tarihli ve 2026/61 sayılı Bülteni doğrultusunda şirketin kurucusu olduğu 6 yatırım fonunun tasfiye sürecine ilişkin bilgilendirme yaptı.

SPK'nın belirlediği usul ve esaslar kapsamında Tera Portföy'ün kurucusu olduğu Tera Portföy Birinci Serbest Fon (TLY), Tera Portföy Dördüncü Hisse Senedi Serbest (TL) Fon (DOH), Tera Portföy Üçüncü Hisse Senedi Serbest (TL) Fon (T3B), Tera Portföy Hisse Senedi (TL) Fonu (THF), Tera Portföy Para Piyasası (TL) Fonu (TP2) ve Tera Portföy Para Piyasası Katılım (TL) Fonu (TLV) tasfiye kapsamına alındı.

Kurul kararıyla söz konusu fonların portföy saklayıcısı olarak Türkiye İş Bankası A.Ş. görevlendirildi. Tasfiye işlemlerinin yürütülmesi de yetkilendirilen banka tarafından gerçekleştirilecek.

Tasfiye usul ve esaslarının yürürlüğe girmesinin ardından yatırımcıların fon katılma paylarına ilişkin kayıtlarının Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ile Türkiye İş Bankası arasında iki iş günü içinde mutabıklaştırılması öngörülüyor.

Fonların finansal varlıklarının saklanmasına ilişkin hesap geçişleri ile fon işlemlerinden kaynaklanan borç, alacak ve gider mutabakatlarının ise SPK kararını takip eden en geç 10 iş günü içinde tamamlanacağı bildirildi.

Tasfiye kapsamındaki fonların portföylerinde bulunan varlıklar, yatırımcıların menfaatleri ile piyasa derinliği ve likidite koşulları dikkate alınarak yetkilendirilen banka tarafından nakde dönüştürülecek.

Yatırımcılara yapılacak ödemeler ise SPK tarafından belirlenen esaslar ve Türkiye İş Bankası'nın oluşturacağı ödeme planı doğrultusunda gerçekleştirilecek.

TERA Portföy, kendi sorumlulukları kapsamında gerekli bilgi, belge ve operasyonel desteği sağlayarak tasfiye sürecinin ilgili kurumlarla koordinasyon içinde yürütülmesine katkı sunacağını açıkladı.

Tasfiye kapsamındaki fonlarda TEFAS üzerinden verilmiş ancak henüz gerçekleştirilememiş iade talimatlarından kaynaklanan tutarlar da tasfiye sürecinde dikkate alınacak.

SPK'nın belirlediği esaslar doğrultusunda bu tutarlar fon hesabına borç olarak kaydedilecek ve tasfiye sırasında oluşturulan nakitten öncelikli olarak ödenecek.

Kurul kararı uyarınca tasfiye kapsamına alınan fonlarda yalnızca TEFAS üzerinden değil, TEFAS dışındaki dağıtım kanalları üzerinden de katılma payı alım ve iade talimatları gerçekleştirilemeyecek.

TERA Portföy, yatırımcıların işlem ve ödeme süreçlerine ilişkin değerlendirmelerinde ilgili fonların KAP'ta yayımlanan açıklamalarını takip etmeleri gerektiğini belirtti.

SPK tarafından belirlenen tasfiye süresi, tasfiye duyuru tarihinden itibaren en fazla üç aylık sürenin bitimini izleyen ilk iş gününe kadar devam edecek. SPK'nın uygun görmesi halinde bu sürenin uzatılabileceği bildirildi.

Şirket açıklamasında, söz konusu sürenin tüm yatırımcılara aynı tarihte ödeme yapılacağı anlamına gelmediği de vurgulandı.

Ödemelerin, fon varlıklarının nakde dönüştürülme süreci ve saklamacı banka tarafından hazırlanacak ödeme planına göre gerçekleştirileceği belirtildi.

SPK'nın güncellenen listesinde yer alan TERA Portföy fonları şöyle:

Tera Portföy Birinci Serbest Fon (TLY)

Tera Portföy Dördüncü Hisse Senedi Serbest (TL) Fon (DOH)

Tera Portföy Üçüncü Hisse Senedi Serbest (TL) Fon (T3B)

Tera Portföy Hisse Senedi (TL) Fonu (THF)

Tera Portföy Para Piyasası (TL) Fonu (TP2)

Tera Portföy Para Piyasası Katılım (TL) Fonu (TLV)

TERA Portföy ayrıca, tasfiye listesinde bulunmayan ancak SPK kararı kapsamında TEFAS'ta alım ve satıma kapatılan diğer fonlarda mevcut işlem kısıtlarının devam ettiğini açıkladı. Bu fonlarda da TEFAS dışındaki kanallardan katılma payı iade talimatlarının gerçekleştirilemediği belirtildi.

Yatırımcıların güncel bilgilere ulaşmak için SPK'nın 2026/61 sayılı Bülteni ile ilgili fonların KAP duyurularını takip etmeleri gerektiği kaydedildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OEDAŞ ve Sivrihisar Belediyesi iş birliğiyle Hızırbey Mahallesi modern ağa kavuşuyor Önceki Haber

OEDAŞ ve Sivrihisar Belediyesi iş birliğ...

Karabük'te Ahilik Haftası mehter takımıyla kutlandı Sonraki Haber

Karabük'te Ahilik Haftası mehter takımıy...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar