02 Ekim 2026, Cuma
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Yalovanın içme suyu barajında doluluk oranı yüzde 30a çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yalovanın içme suyu barajında doluluk oranı yüzde 30a çıktı
Abone ol
Yalova’nın Içme Suyu Ihtiyacını Karşılayan Gökçe Barajı’nda Doluluk Oranının Yüzde 30’a Yükseldi. Yüzde 5’lerin Altına Kadar Su Seviyesi Kritik Seviyelere Kadar Düşen Barajda Son Dönemdeki Yağışlarla Seviyenin Yüzde 30’lara Ulaşması Yüzleri Güldürdü.

Yalova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda doluluk oranı yüzde 30’a yükseldi. Yüzde 5’lerin altına kadar su seviyesi kritik seviyelere kadar düşen barajda son dönemdeki yağışlarla seviyenin yüzde 30’lara ulaşması yüzleri güldürdü.

Gökçe Barajı’nda su seviyesinin yüzde 8’in altına düşmesiyle birlikte 24 Kasım 2025 tarihi itibarıyla Acil Su Eylem Planı devreye girmişti. Eylem planı çerçevesinde 26 Kasım’dan 13 Ocak 2026 tarihine kadar 20.00 ile 06.00 saatleri arasında her gün su kesintisine gidiliyordu. Doluluk oranları yüzde 5’in de altında düşen Gökçe Barajı’nda son dönemlerde etkili olan yağışlarla birlikte doluluk seviyesi yeniden yüzde 15’lere yükselince su kesintileri sona ermişti. Özelikle kar yağışlarıyla birlikte barajdaki doluluk seviyesi hızla yükselmeye devam ediyor. Barajda kısa sürede doluluk oranı yüzde 30’lara kadar çıktı. Önümüzdeki süreçte doluluk oranının daha da artması bekleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MSEde ışıklar ‘Lera için yanıyor Önceki Haber

MSEde ışıklar ‘Lera için yanıyor

Niğdeli fırıncılara ramazan öncesi hijyen eğitimi Sonraki Haber

Niğdeli fırıncılara ramazan öncesi hijye...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar