160x600
24 November, 2025, Monday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Vanlı dağcılardan Öğretmenler Gününe özel tırmanış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vanlı dağcılardan Öğretmenler Gününe özel tırmanış
Abone ol
Van'da Aralarında öğretmenlerinde Bulunduğu Bir Grup Dağcı, 'öğretmenler Günü'nü Anlamlı Bir Etkinlikle Kutlamak Için Artos Dağı'na Tırmandı.

Van’da aralarında öğretmenlerinde bulunduğu bir grup dağcı, ’Öğretmenler Günü’nü anlamlı bir etkinlikle kutlamak için Artos Dağı’na tırmandı. Grup, zorlu parkuru aşarak ulaştıkları zirvede öğretmenler gününü kutladı.

Aralarında öğretmenlerinde bulunduğu Vadi Doğa Sporları Grubu üyeleri ve Erciş Zernaki Dağcılık Spor Kulübü’nden oluşan toplam 27 kişilik grup, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Van’ın incisi olarak bilinen 3 bin 550 rakımlı Artos Dağı’nın zirvesine tırmanan 27 kişilik ekip, zirvede öğretmenlerin öğretmeneler gününü kutladı. Grup saat 02.00 saatlerinde Gevaş ilçesinden Artos Dağı tırmanışına başladı. Bölgenin en zorlu parkurlarından birine sahip olan dağda, zaman zaman karşılaştıkları kar ve buzlanmaya rağmen azimle ilerleyen ekip, yaklaşık 6 saat süren zorlu bir mücadelenin ardından zirveye ulaştı. Dağcılar, zirvede tüm öğretmenlere selam gönderdi. Etkinliğe katılanlar, tırmanışı "Öğretmenlerin fedakârlığına ve emeklerine dikkat çekmek" amacıyla gerçekleştirdiklerini belirtti. Soğuk hava ve yer yer karla kaplı rotaya rağmen başarıyla tamamlanan tırmanış, hem dayanışma hem de öğretmenlere vefa mesajı taşımasıyla dikkat çekti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Erkan Aydından öğretmenleri unutmadı Önceki Haber

Başkan Erkan Aydından öğretmenleri unutm...

Aşkalede trafik kazası: 2 yaralı Sonraki Haber

Aşkalede trafik kazası: 2 yaralı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar