160x600
01 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Van Büyükşehir Belediyesi vektörle mücadelenin startını verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van Büyükşehir Belediyesi vektörle mücadelenin startını verdi
Abone ol
VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KENT ZARARLILARININ KIŞI GEÇİRMEK İÇİN YUVALANDIKLARI KANAL, KANALİZASYON, SAZLIK VE BATAKLIK GİBİ ALANLARDA İLAÇLAMA ÇALIŞMASI BAŞLATTI.

Van Büyükşehir Belediyesi, kent zararlılarının kışı geçirmek için yuvalandıkları kanal, kanalizasyon, sazlık ve bataklık gibi alanlarda ilaçlama çalışması başlattı.


Çevre ve insan sağlığını tehdit eden kent zararlılarına yönelik yıl boyu ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, kışlak mücadelesine de start verdi. Sivrisinek, karasinek, fare, pire, kene, hamamböceği gibi haşerelere karşı hummalı mücadele veren ilaçlama ekipleri, kent zararlılarının kışı geçirmek için yuvalandıkları rögarlar, kapalı kanallar ve fosseptik çukurlarını sisleme makineleri ile ilaçlıyor.


21 araç ve 55 personelle yürütülen ilaçlama çalışmalarında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tavsiye edilen, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış biyolojik ilaçlar kullanılıyor. Çalışmalar çerçevesinde İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerindeki fosseptik çukurlar, rögarlar ve rögar kapaklarının düzenli bir şekilde ilkbahara kadar ilaçlanacağı belirtildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fındık üreticilerine sigorta uyarısıÖnceki Haber

Fındık üreticilerine sigorta uyarısı

Çokay: “Depremzede çocuklarla, empati kurmalarını destekleyecek konuşmalar yapılmalı”Sonraki Haber

Çokay: “Depremzede çocuklarla, empati ku...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar