160x600
04 Temmuz, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Vali Aydoğdudan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Aydoğdudan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı
Abone ol
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı yayımladı.

Vali Aydoğdu mesajında, “Öğretmenim, güneş gibi parlayan bilginizle yolumuzu aydınlattığınız için size teşekkür ederiz. Siz, merakın ve öğrenmenin kıvılcımını yaktınız kalbimizde. Her sabahki gülümsemeniz, umudun resmini çiziyor gözlerimizde. Yüzünüzdeki her bir ifade, zihnimizde bir sanat eseri gibi yer ediniyor. Neşenizden hüznünüze, her hâliyle yaşamın renk paletini öğrettiniz bize.

Bazen hayatın tuvali karardığında, siyahların içindeki umudu gösteren sizdiniz. Karışık renkler arasında, hangi tonun hayatımıza anlam katacağını öğreten bir sanat ustası gibisiniz. Hayat, her zaman parlak renklerle dolu olmasa da siz bize karanlık çizgiler arasında nasıl bir yol bulacağımızı gösterdiniz.

Tuvalimizdeki en canlı renkler, sizin rehberliğinizle keşfettiklerimiz. Kendi gökyüzümüzü istediğimiz renklere boyama cesareti, sizin sayenizde geldi. Hayatımızdaki en özel renk sizsiniz ve bu daima böyle kalacak. Adımlarımızı her zaman sizin renginizle atacağız. Sizi sevgiyle ve minnetle anacağız.

Bir mimar gibi, hayallerimizin temellerini attınız ve bizi, kendi hayat sarayımızı inşa etmeye teşvik ettiniz. Her dersiniz, bu sarayın duvarlarına işlenmiş benzersiz bir motif, her öğüdünüz, zihnimizin karanlık taraflarını aydınlatan bir ışıktır.

Bir şef gibi, hayatın karmaşık lezzetlerini bize tattırdınız. Acıyla tatlıyı, sevinçle hüznü harmanlayarak bize hayatın gerçek tadını öğrettiniz. Her biriniz, hayatın orkestrasında kendi enstrümanınızla bize eşsiz melodiler sundunuz.

“Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” sözlerine mazhar oldunuz. Sizler “Hocamın atının ayağından sıçrayan çamur, kaftanıma süstür.” diyen bir medeniyetin bizlere emanetisiniz. Geçmişin öğreticisi, istikbalimizin mimarı ve insanlık âleminin sönmeyen kandillerisiniz.

Bugün, öğretmenler gününde, sizin kıymetinizi anlatmak için kelimeler yetersiz kalıyor. Ama şunu bilin ki hayatımızdaki en değerli rehber sizsiniz. İçimizde yeşeren umutlarınız, hayatımızın her anında bizimle olacak. Sizinle öğrendiğimiz her şey, ömür boyu kalbimizde yer edinecek.

Gönül adamı ve uzun yıllar öğretmenlik yapan merhum Fethi Gemuhluoğlu diyor ki: “Bir tohum gerek, diyoruz. İnsanın içine düşmeli. Orada gövermeli. Orada başak tutmalı. Harmanı hasadı insanın içinde olmalı. İnsanın içinde savrulup içinde ambarlanmalı. İnsan ona değirmen kesilmeli. Bu değirmen bizde çağıldamalı.“

Kıymetli öğretmenlerim değirmeniniz hep çağıldasın, hasadınız bol ve bereketli olsun. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun. İyi ki varsınız.” ifadelerine yer verdi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
12 ton kaçak akaryakıt ele geçirildiÖnceki Haber

12 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi

Akdenizde fırtına sonrası tekneler açılmaya başladıSonraki Haber

Akdenizde fırtına sonrası tekneler açılm...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar