160x600
22 November, 2025, Saturday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Uzunderede tarihi bölge keşfedilmeyi bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uzunderede tarihi bölge keşfedilmeyi bekliyor
Abone ol
Erzurum'un Uzundere Ve Tortum Ilçelerinde, Iha Muhabiri Taner Sarı’nın Drone çekimi Esnasında Keşfedilen Gizemli Tarihi Bölge Duyanları Heyecanlandırdı.

Erzurum’un Uzundere ve Tortum ilçelerinde, İHA muhabiri Taner Sarı’nın dron çekimi esnasında keşfedilen gizemli tarihi bölge duyanları heyecanlandırdı.

Konum tespiti yapan Taner Sarı, Uzundere Tortum Yerel Eylem Gurubu dernek Müdürü Musa Han ile birlikte bölgede keşif yaptı. Zorlu bir yolculuğun ardından karşılarına çıkan onlarca dönüm içerisinde yerleşim yerleri ve 2 kilometre uzunluğunda çevrelenmiş surlar dikkat çekti.

Bölgede onlarca yerleşim yeri kalıntısı bulunurken, yerleşim yerinin orta noktasında büyük bir yapı ve bu yapıyı çevreleyen irili ufaklı yapılar mevcut. Surların yanlarında tüneller, pencereler ve odacıklar keşfedildi. İlçe merkezine ve diğer tepelere hakim bir noktada bulunan bölge, aynı zamanda bir kaya mezarına da ev sahipliği yapıyor.

Taner Sarı ve Musa Han, keşiflerinin ardından bölgeden görüntüler ve fotoğraflar alarak ayrıldılar ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın inceleme başlatması için çağrıda bulundular. Gizemli tarihi bölgenin turizm potansiyelini artırarak ilgi odağı haline gelmeye aday görülüyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Saray Sofrasının Gözdesi Kayısılı Gerdan Hatay'da yeniden hayat buldu Önceki Haber

Saray Sofrasının Gözdesi Kayısılı Gerdan...

Çamlıyaylada devrilen minibüste 11 kişi yaralandı Sonraki Haber

Çamlıyaylada devrilen minibüste 11 kişi...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar