160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Uzmanlardan astım ve KOAH hastalarına fırtına ve çöl tozlarına karşı uyarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uzmanlardan astım ve KOAH hastalarına fırtına ve çöl tozlarına karşı uyarı
Abone ol
BODRUM ACIBADEM HASTANESİ GÖĞÜS HASTALIKLARI UZMANI DR. HAKAN EREN, BUGÜN VE YARIN GERÇEKLEŞECEĞİ BELİRTİLEN ÇÖL FIRTINASINA KARŞI VATANDAŞLARI UYARDI

Bodrum Acıbadem Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Eren, bugün ve yarın gerçekleşeceği belirtilen çöl fırtınasına karşı vatandaşları uyardı. Özellikle yurdun Batı kesimlerinde daha etkili hissedilmesi beklenen çöl tozlarına kronik rahatsızlığı olanların daha duyarlı olmasını isteyen Dr. Eren, “Fırtına süresince astım ve KOAH gibi kronik solunum hastalığı olan kişilerin her zamankinden daha dikkatli olmalarını ve dışarı çıktıklarında mutlaka maske takmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyardığı ‘Kuzey Afrika’dan gelecek çöl tozu’ fırtınasının bugün başlayıp etkisinin 3 gün devam edeceğini kaydeden Bodrum Acıbadem Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Eren, “Ülkemizin özellikle Batı kesimlerini etkisi altına alması beklenen bu toz fırtınası nedeniyle başta astım ve KOAH gibi kronik solunum hastaları olan vatandaşlarımızın önümüzdeki 3 gün boyunca daha dikkatli olmalarını öneriyoruz. Zorunlu olmadıkça dışarıda fazla vakit geçirmesinler. Dışarı çıkanlar da mutlaka maskelerini taksınlar. Havada toz yoğunluğunda artış olması, özellikle astım ve KOAH gibi kronik hava yolu hastalığı olan ve çeşitli nedenlerle solunum sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımızı olumsuz yönde etkileyebilir” diyerek dikkatli olunmasını istedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Giresun Emniyet Müdürü Kızılay basın mensupları ile buluştu Önceki Haber

Giresun Emniyet Müdürü Kızılay basın men...

Erciyes Esen Makinasporda ayrılık Sonraki Haber

Erciyes Esen Makinasporda ayrılık

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar