27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Uşak Üniversitesinden yemek menülerinde bir ilk daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uşak Üniversitesinden yemek menülerinde bir ilk daha
Abone ol
Uşak üniversitesi, çölyak Hastası öğrenciler Ve Personelinin Güvenle Beslenebilmeleri Için Yemekhane Menülerini Gözden Geçirdi Ve özel Diyet Ihtiyaçlarına Uygun Seçenekler Ekledi. Yeni Menü, çeşitli Glutensiz Tahıllar, Taze Meyve-sebzeler, Baklagiller Ve Diğer Protein Kaynaklarını Içeriyor.

Uşak Üniversitesi, çölyak hastası öğrenciler ve personelinin güvenle beslenebilmeleri için yemekhane menülerini gözden geçirdi ve özel diyet ihtiyaçlarına uygun seçenekler ekledi. Yeni menü, çeşitli glutensiz tahıllar, taze meyve-sebzeler, baklagiller ve diğer protein kaynaklarını içeriyor.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu adımın öğrencilerin sağlığını ve refahını ön planda tutma amacı taşıdığını belirtti. Ayrıca, çölyak hastalarının daha rahat bir üniversite yaşantısı geçirmelerini sağlamak için sürekli olarak geri bildirimlere açık olduklarını ifade etti.

Rektör Savaş: ‘‘Çölyak hastalığına sahip öğrencilerimizin ve personelimizin de tam ve etkili bir şekilde üniversite yaşamlarını sürdürebilmeleri için bu tür önlemleri almak önemlidir.’’

Rektör Savaş; Uşak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı Beslenme Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından üniversite yemekhanesinde, çölyak hastalığına sahip öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun olarak özel menüler hazırlamakta olduğunu aktararak ‘’13 Kasım 2023 tarihinden itibaren Bir Eylül Yerleşkemizde bulunan ve günlük ortalama 7 binin üzerinde öğrenci ve personele yemek hizmeti veren yemekhanemizde glütensiz menü çıkarmaya başladık. Günde 2 öğün olarak hem öğlen hem de akşam bu menümüz olacak. Çölyaklı öğrencilerimiz ve personelimiz, günlük yemeklerini rahatlıkla seçebilir ve beslenme ihtiyaçlarına uygun bir şekilde beslenebilirler’’ dedi.

‘‘Bu adım, kampüs yaşamını daha kapsayıcı ve erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor.’’

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı başladığında konuyla ilgili çalışmalara başladıklarını; SKS tarafından özel beslenme gereksinimli öğrencileri tespit etmek amaçlı duyuru ve çalışmalar yapıldığını ve geçtiğimiz ay Uşak Çölyak PKU Elele Derneği ile de bir araya geldiklerini anlatan Prof. Dr. Savaş ‘‘Konuyla ilgili hem üniversitemiz içinde hem de şehrimizin sivil toplum kuruluşlarıyla istişarelerde bulunduk. Üniversitemizde öğrenim gören çölyaklı öğrencilerimizin ve personelimizin isteklerini ve görüşlerini dinledik. Konuyla ilgili neler yapabilirizi konuştuk. Çölyaklı öğrencilerimizin ve personelimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için hemen harekete geçerek yemekhanemizde glütensiz yemek çıkarmakla ilgili çalışmaları başlattık. Bugün itibariyle glütensiz yemek servisimiz başlamış bulunuyor. Üniversitemizde beslenme hizmetlerine başvuran toplam 12 çölyaklı öğrenci ve personel bulunmakta ve yapılan duyurular ile daha birçok çölyaklı öğrenciye ulaşıp hayatlarına katkı yapmak amaçlanmaktadır. Bu süreç içerisinde Uşak Çölyak PKU Elele Derneği ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Bu uygulamadan önce yemek konusunun kendileri için bir problem olduğunu ifade eden öğrenciler, bu menünün kendileri için büyük bir kolaylık olduğunu belirterek ‘‘Yemekhanemizin çölyak hastalarını düşünüp bir menü çıkarması oldukça güzel. Bu menünün çıkması bizim gibi çölyak hastaları için büyük bir kolaylık. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere üniversite yönetimine ve Uşak Çölyak PKU Elele Derneğine teşekkür ederiz’’ dediler.

Uşak Çölyak PKU Elele Derneği de yaptıkları paylaşımla Rektör Savaş’a ve üniversite yönetimine oluşturdukları farkındalık için teşekkür ettiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gebzede 36 okul, 24 caminin mülkiyet sorunu çözüldüÖnceki Haber

Gebzede 36 okul, 24 caminin mülkiyet sor...

Üniversite öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesi hakkındaki tebliğ Resmi GazetedeSonraki Haber

Üniversite öğrencilerine teknolojik ciha...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar