160x600
02 Temmuz, 2025, Çarşamba
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Üreten kadınlar emeklerinin karşılığını alıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreten kadınlar emeklerinin karşılığını alıyor
Abone ol
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KADIN VE AİLE HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NIN ÜRETİCİ KADINLARA DESTEK AMAÇLI OLARAK AÇTIĞI STANTLARDAN FAYDALAN KADINLAR, EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALMAYA DEVAM EDİYOR. KENTİN BİRÇOK NOKTASINDA, ÜRETİCİ KADINLARIN VE ÜRÜNLERİNİN TANITIMI KONUSUNDA VERİLEN DESTEK, MERSİNLİ KADINLARIN BAŞARI HİKAYELERİNİ ÖNE ÇIKARIYOR.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın üretici kadınlara destek amaçlı olarak açtığı stantlardan faydalan kadınlar, emeklerinin karşılığını alıyor. Kentin birçok noktasında, üretici kadınların ve ürünlerinin tanıtımı konusunda verilen destek, Mersinli kadınların başarı hikayelerini öne çıkarıyor.


25 yıldır arıcılık yapan 2 çocuk annesi İlknur Çakmak da üretici kadın stantlarından faydalanan yüzlerce kadından sadece birisi. Tamamen doğal olarak ürettiği arıcılık ürünlerini tüketiciye ulaştırmakta güçlük çektiğini söyleyen Çakmak, Mersin Büyükşehir Belediyesinin desteği ile bu sorundan kurtulduğunu ve artık sektöründe tanınan bir isim olduğunu söyledi. Arıcılık hayatının son 5 yılında kendi markasını oluşturduğunu, ancak sonrasında bu markayı duyurmakta büyük zorluklar yaşadığını belirten Çakmak, “Markamı alınca, bunu tanıtmanın derdine düştüm. Belediyemizin üreten kadınlara verdiği destekleri duymuştum. Ben de başvurdum. AVM’ler de stantlar açılıyordu. Benim kendi başıma bir AVM’ye girmem imkansızdı. Fakat Büyükşehir, bize AVM’de stant açarak bu imkanı sağladı ve ulaşamayacağım insanlara ulaştım” dedi.


Küçük üreticilerin, birilerinin desteği olmadan mevcut durumlarını sürdürmesinin çok zor olduğunu ifade eden Çakmak, kendisinin bu konuda belediyeden büyük destek aldığını belirtti. Sadece düzgün üretmek yetmediğini, kaliteli üretim yapmanın da önemli olduğunu vurgulayan Çakmak, “Bu konuda ben belediyemizin stantlarından ciddi fayda gördüm. Kadınlarımız iyi ürün, kaliteli ürün üretirlerse, belediyemiz zaten bize yol açıyor” şeklinde konuştu.


Üretici kadınların emeğinin şimdiye kadar görmezden gelindiğini ancak üretici kadın stantları ile bu durumun değiştiğini vurgulayan Çakmak, “Kadınlarımız her zaman üretimin içinde vardı ama kadının adı yoktu. Kadının emeğinin karşılığı, değeri yoktu. Belediyemizin stantlarıyla beraber, kadınlarımızın emekleri değere dönüşüyor. Kadınların emekleri geri dönüş sağladığı zaman, insanların azmini de artırıyor. İç Anadolu’da bunun imkanını bulamıyorsunuz ama burası öyle değil. O yüzden emek versinler, vazgeçmesinler, belediyemize başvurup stantlarda yer alsınlar” diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
25 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranırken suçüstü yakalandıÖnceki Haber

25 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aran...

Bilecikin kültür ve turizm faaliyetleri değerlendirildiSonraki Haber

Bilecikin kültür ve turizm faaliyetleri...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar