160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Ümit Uysal: “Şehirde inovasyon kültürünün canlı kalması için uğraşıyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ümit Uysal: “Şehirde inovasyon kültürünün canlı kalması için uğraşıyoruz”
Abone ol
MURATPAŞA BELEDİYE BAŞKANI ÜMİT UYSAL, ANTALYA’DA YAZILIM VE BİLİŞİM SEKTÖRÜNÜN, BU ALANA İLGİ DUYANLARIN VE İŞ İNSANLARININ BİR ARAYA GELDİĞİ ‘MURATPAŞA TEKNOLOJİ BULUŞMALARI’NDA ŞEHİRDE İNOVASYON KÜLTÜRÜNÜN CANLI KALMASI İÇİN UĞRAŞTIKLARINI BELİRTEREK, “BU TOPLANTININ AMACI DA ‘ANTALYA'MIZDA, DÜNYAYLA AKREDİTE YAZILIM SİPARİŞİ ALACAK DÜZENİNİ NASIL KURARIZ’ SORUSUNA CEVAPLAR BULMAK” DEDİ.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’da yazılım ve bilişim sektörünün, bu alana ilgi duyanların ve iş insanlarının bir araya geldiği ‘Muratpaşa Teknoloji Buluşmaları’nda şehirde inovasyon kültürünün canlı kalması için uğraştıklarını belirterek, “Bu toplantının amacı da ‘Antalya’mızda, dünyayla akredite yazılım siparişi alacak düzenini nasıl kurarız’ sorusuna cevaplar bulmak” dedi.


Muratpaşa Belediyesi’nin yenilik, buluş ve girişim destekleme merkezi ASSİM, ‘Muratpaşa Teknoloji Buluşmaları’nın ilkini Antalya’nın yazılım ve bilişim sektörüyle gerçekleştirdi. Başkan Uysal’ın da yer aldığı toplantıda ASSİM Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Tunç, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Odman Boztosun, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı, Sağlık Yüksek Mühendisi Tokan Engin, araştırmacı ve yazar Giray Ercenk, ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Serap Kocaoğlu, Piksel Akademi Kurucu Başkanı Emrah Kocan’dan oluşan ASSİM Danışma Kuruluyla meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler yer aldı.



“Görev addettik”


Yazılım ve bilişim sektöründen firmalar ve bu alana ilgi duyan 100’ün üzerinde kişinin katıldığı buluşmanın açılışı konuşmasını yapan Başkan Uysal, bu toplantıyla Antalya’da yazılım ve bilişim sektörünün ve bu alana ilgi duyan insanların, iş insanlarını ve kanaat önderlerinin ilk kez bir araya geldiğini söyledi. Antalya’nın bu sektörde önünde büyük fırsatlar olmasına rağmen bir boşluk olduğunu kaydeden Uysal, “Ülkemiz adına dünyadaki gelişmelere uyum sağlayamayan bir tablo gördük ve bunu yerel yönetim olarak kendimize bir görev addettik” dedi.



ASSİM misyonu


Bu çerçevede ASSİM’in inovasyon kültürünün şehirde canlı kalmasını sağlamak, ilgili kuruluşların çalışmasına ilham kaynağı olmak misyonuyla 7 yıldır çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çeken Başkan Uysal, “Temel amacımız bu. Belediye olarak bol bol buluş yapmak değil. İlgili kuruluşların biraz da karşılıklı etkileşimle çalışmalarını sağlamak. Genel kamu yönetimini bu alanda eğitim vermeye zorlamak. Bu alanda eğitim vermesi gerektiğini hatırlatmak. Kamusal faaliyet gösteren herkese bir örnek teşkil etmek ve bu alanda çalışılması gerektiğini hatırlatmak” diye konuştu.


Başkan Uysal, Muratpaşa Teknoloji Buluşmalarıyla da amaçlarının Antalya’da bilişim, yazılım iklimini nasıl geliştireceğini, dünyayla akredite bir şekilde yazılım siparişi alacak düzenin nasıl kurulabileceği üzerine bir tartışma yürütmek olduğunu söyledi. Toplantı, Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından karşılıklı değerlendirmelerle devam etti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nurdağı’nda taşımalı eğitim gören öğrenciler, kendi mahallesindeki okula kavuşuyorÖnceki Haber

Nurdağı’nda taşımalı eğitim gören öğrenc...

Tütüncü, Korkuteli aşure buluşmasına katıldıSonraki Haber

Tütüncü, Korkuteli aşure buluşmasına kat...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar