01 Haziran, 2024, Cumartesi
DOLAR32.2201
EURO34.9627
ALTIN2412.1

Ümit Özdağ: “Türkiye, Yeni Bir Açılım Sürecine Girmemeli”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ümit Özdağ: “Türkiye, Yeni Bir Açılım Sürecine Girmemeli”
Mehmetçik Vakfı Kurban Bağışı
Abone ol
Adana'da basın toplantısı düzenleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye'nin büyük bir tehdit altında olduğunu söyledi.

Adana'da basın toplantısı düzenleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye'nin büyük bir tehdit altında olduğunu söyledi.

Özdağ, içeride polisin gerçekleştirdiği operasyonların büyük bir bölümünü IŞİD operasyonları oluşturduğunu belirterek, "Bu operasyonlarda engellenen terör faaliyetleri son derece yüksek profilli saldırı hedefleri içermekte.

Bunlardan bir tanesi de mesela bana yönelik suikast eylemi. Bunun dışında değişik Türkiye'de ses getirmesi hedeflenen daha önce de ülkemizde gerçekleştirilen saldırılara benzer saldırılar Emniyet Genel Müdürlüğünün ve MİT'in operasyonları ile engellenmiş.

Buna rağmen Türkiye Vilayeti Programı adı altında 2019'da Türkiye'ye saldırı sürecini başlatan ve amacı Türkiye'de büyük bir karışıklık çıkarmak olan IŞİD'in oluşturmuş olduğu tehdit azalmıyor aksine ne yazık ki artıyor." dedi.

Sığınmacıların Türkiye'nin güvenliğini zayıflattığını savunan Özdağ, "Bırakın Türkiye'nin herhangi bir yerinde elini kolunu sallayarak devletin katılarında bile olmayana yabancıları devletin kaydına girip vatandaşlık alıp devletin işe yerleştirdikleri bile casus ve terörist olabilir.

Bu, Türkiye'nin güvenliğini ne kadar zayıfladığının temel göstergesidir. Hem Recep Tayyip Erdoğan hem Binali Yıldırım, 'Biz sığınmacı ve kaçakları Türkiye'de tutuyoruz ve böylece Avrupa'nın güvenliğini sağlıyoruz' derken Türkiye'yi güvensizleştirdiklerini itiraf etmişlerdir." ifadelerini kullandı.

Özdağ, Irak'ın kuzeyindeki Türk askeri üslerine yönelik PKK tarafından gerçekleştirilen terörist saldırılara da değinerek, "Terörle mücadele bir irade savaşıdır. Anadolu'da yaşamanın bedeli hep yüksek olmuştur. Anadolu, Bermuda Şeytan Üçgeni gibi bir coğrafyadır.

Tarihin en zor coğrafyasıdır. 3 kıtanın birleştiği bu coğrafyada bin seneden beri yaşayan milletimiz bedel ödemeden bir gün bile geçirmemiştir bu bin sene içerisinde. Bundan dolayı bundan sonra da bu tür saldırılar olmaya devam edecektir.

Mesele bugün gerçekleşen saldırıların hedefinin yani IŞİD ve PKK saldırılarının senkronize saldırılar olması. İçerinden ve dışarıdan Türkiye'yi büyük bir kaos ve çatışmaya sürükleme politikasının artık başladığını göstermesidir." dedi.

Bu saldırılarda TSK ile ilgili istihbaratın NATO müttefikimiz ABD tarafından sağlandığına ve Amerikan askeri şirket elemanlarının saldırılarda operasyonel ve taktik rol aldıklarına dair ortada ciddi açıklamalar olduğunu belirten Özdağ, "Bu açıklamalarla ilgili olarak hükümet şimdiye kadar tatmin edici bir açıklama yapmamıştır.

Suriye'nin kuzeyinde bir Amerikan üssü yakınlarında Amerikan ordusu tarafından düşürülen SİHA'mızla ilgili de yeterli bir açıklamanın yapılmadığını ifade edelim." diye konuştu.

Gelinen noktalarda Türkiye'nin bu süreci durdurmak için muhakkak içeride ve dışarıda alması gereken bir dizi önlem bulunduğunu vurgulayan Özdağ, şunları kaydetti:

"Bu önlemlerin başında silahlı kuvvetlerimizdeki emir komuta zincirinin tekrar kurulması gereği vardır. Milli Savunma Bakanı'nın askeri hiyerarşinin bir numaralı ismi olduğunu biliyoruz.

Sonra Genel Kurmay Başkanı ve kuvvet komutanları ayrı ayrı Milli Savunma Bakanı'na bağlılar. Böyle bir emir komuta olmaz. Yapılması gereken şey burada emir komutayı tekrar tesis etmek.

Askeri hastanelerin derhal açılması gerekiyor. İsviçre ordusunun askeri hastanesi varken her gün savaşan bir ordu olan gazi, şehit veren bir ordu olan TSK'nın askeri hastanesinin olmaması ve bu konuda direnilmesi cinayetle eşdeğerdir.

Bırakın askeri doktorlar işlerini yapsınlar çocuklarımızı kurtarsınlar. Bölgedeki sivil hastanelerde terör örgütüne sempati duyan sağlık personelinin gazi şekilde yatağında yatan askerlerimiz tarafından tehdit olarak algılandığına dair bilginin ortada dolaştığını biliyoruz.

Şimdi, sosyal medyada gazilerimizin fotoğrafları dolaşıyormuş, hastanelerde çekilmiş. Bu ne biçim bir iştir?

Bir asker yaralandığı zaman bile hastanede kendisini güven hissedemeyecekse biz bu çocuğumuz yüzüne nasıl bakarız?

Artık bu konuda Erdoğan'ın ve yakınındakilerinin gereksiz direnci bırakması ve askeri hastanelerin derhal GATA başta olmak üzere kurulması şarttır.

Bu direncin arkasında bazı sağlık, ilaç firmalarının olduğuna dair duyumlar alıyoruz.

Eğer böyle bir şey varsa Allah belanızı versin! Mehmetçiğin kanı üzerinden ticaret yapmayın."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Şivlilik Çocuk Bayramı” rekor katılım ile sona erdiÖnceki Haber

“Şivlilik Çocuk Bayramı” rekor katılım i...

Sürdürülebilir Fırsatlar Zirvesine geri sayım başladıSonraki Haber

Sürdürülebilir Fırsatlar Zirvesine geri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar