19 Mayıs, 2024, Pazar
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Uludağ Üniversitesinin medya ödülleri sahiplerini buluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uludağ Üniversitesinin medya ödülleri sahiplerini buluyor
Abone ol
BU YIL 12'NCİSİ DÜZENLENEN MARCONİ MEDYA ÖDÜLLERİ KAPSAMINDA TÜRKİYE'DE BİR İLKE İMZA ATARAK ÖDÜL SAHİPLERİNE ÖZEL TASARIM ÇOĞALTILAMAYAN VE BENZERSİZ DİJİTAL SANAT ESERİ KAZANAN ADAYLAR BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNDE BULUŞUYOR.

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Uludağ Üniversitesi Marconi Medya ödülleri için Türkiye’de bir ilke imza atıldı. Ödül sahiplerine özel tasarım çoğaltılamayan ve benzersiz dijital sanat eseri takdim edilecek. Ödül kazananlar Bursa Uludağ Üniversitesi’ndeki törende buluşacak.


Bursa Uludağ Üniversitesi Radyo ve Televizyon Topluluğu, 27 Mayıs’ta Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezinde düzenleyecekleri Türkiye’nin ilk Dijital Sanat Eseri(NFT) ödüllü medya töreninde 12 kategoride 12 kişiye NFT ödül verecek.


Geçtiğimiz yıllarda birçok tanınmış ismin ödül aldığı törende bu yıl bir ilke imza atılacak. Yaklaşık 2 bin öğrencinin gönüllü olarak katıldığı etkinlikte katılımcılara Metaverse VR deneyimi, Dijital Çizim gibi birçok özel etkinlikle keyifli anlar yaşatılacak.


Gelecekte potansiyel uygulamaları keşfetmeden önce NFT’yi doğru tanımlamak gerektiğini aktaran öğrenci topluluğu öğrencileri, "NFT uygulamaları genellikle kripto para birimleri ile karıştırılır. Durum tam olarak böyle değildir. Bu karşılaştırmanın arka planında insanların geleceğin internetine bugün sahip olduğu perspektiften bakması vardır. Dijital bir sanat eserine sahip olmak ancak parasal değeri varsa anlamlı gibi gözükür. Oysa ki geleceğin internetinde dijital varlıklar, insanların dijital kimlikleriyle bütünleşecektir. Olay paranın çok daha ötesinde anlamlar taşımaktadır" diye konuştular


Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Marconi Medya Ödüllerindeki kategoriler, en iyi dizi, en iyi dizi oyuncusu, en iyi yardımcı oyuncu, en iyi video içerik üreticisi, en iyi youtube kanalı, en iyi talk show, en iyi karikatürist, en iyi yayın platformu, en iyi streamer, en iyi seslendirme sanatçısı, en iyi influencer, en iyi dijital eğitmen ve onur ödülünden oluşuyor.


Öte yandan etkinlikte oluşturulan alanlarda katılımcılara Metaverse VR deneyimi, Dijital çizim atölyesi, resim sergisi, canlı müzik gösterimi ve UlurTv özel fotoğraf çekim alanında farklı deneyimler sunulması planlanıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahtanın işlek caddelerinde kaldırım çalışmaları başladıÖnceki Haber

Kahtanın işlek caddelerinde kaldırım çal...

Gümrük Muhafaza ekipleri sebze kasalarının altına gizlenmiş 1,4 ton kaçak tütün ele geçirdiSonraki Haber

Gümrük Muhafaza ekipleri sebze kasaların...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar