26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5385
EURO34.9785
ALTIN2439.3

Uçurumun ucundaki türbe, ziyaretçisi hiç eksik olmuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uçurumun ucundaki türbe, ziyaretçisi hiç eksik olmuyor
Abone ol
SİVAS’TA YUKARI TEKKE MEZARLIĞINDA TAM UÇURUMUN UCUNDA BULUNAN YUKARI TEKKE CAMİSİ VE ABDULVAHABİ GAZİ HAZRETLERİNİN TÜRBESİNDE RAMAZAN YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR.

Sivas’ta Yukarı Tekke Mezarlığında tam uçurumun ucunda bulunan Yukarı Tekke Camisi ve Abdulvahabi Gazi Hazretlerinin türbesinde Ramazan yoğunluğu yaşanıyor.


Yukarı Tekke Camisi ve Abdulvahabi Gazi Türbesi 1972 yılında eski, küçük bir mahalle mescidi halindeyken Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce yıktırılarak yerine iki katlı yeni bir cami yaptırıldı. Yüksek bir tepeye yaptırılan Yukarı Tekke Camisi, peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in sancaktarı olduğu rivayet edilen Abdulvahabi Gazi ve Osmanlı Padişahlarından Kanunu Sultan Süleyman’ın oğlu Bayezid ve oğullarının da türbesini içinde barındırıyor.


Yukarı Tekke Camisi ve Abdulvahabi Gazi türbesi ve şehzadelerin türbeleri Ramazan ayında ziyaretçi akınına uğradı. Cami cemaatlerinden Halil Karakoç, cami içerisinde bulunan türbe ve şehzade kabirlerinin dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırladığını belirterek, “Burası Peygamber efendimizin sancaktarı Abdülvahabi Gazi hazretlerinin türbesi bulunuyor. Sultan Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Beyazıt ve Beyazıt’ın oğulları Osman, Orhan ve Abdullah’ta burada yatmaktadır. Memleketimizin ziyaret yerlerinden birisi. Buraya Türkiye’nin ve Dünyanın her yerinden ziyarete gelirler. Buraya dünyanın dört bir yanından geldikleri için çok kalabalık oluyor.” dedi.


“Geldik ve duamızı ettik”


Aydın Baygül, türbeye gelerek dua ettiklerinden bahsederek, “Benim babamın kabri de bu mezarlıkta. Mübarek Ramazan ayında kabir ziyareti yapalım dedik. İzmir’den babamızı ziyarete geldik ve gelmişken Abdülvahabi Gazi Cami içeresinde bulunan mübarekleri de ziyaret edelim dedik. Geldik ve duamızı ettik. Burada Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Beyazıt ve torunları yatıyor. Geldik Allah kabul ederse duamızı edeceğiz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erzurumda rüzgâr ve fırtına etkili oluyorÖnceki Haber

Erzurumda rüzgâr ve fırtına etkili oluyo...

Diyarbakır OSB Başkanı Fidan: “Deprem korkusu göçe zorluyor”Sonraki Haber

Diyarbakır OSB Başkanı Fidan: “Deprem ko...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar