160x600
01 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Türkiyede ilk olan projede deneme seferleri başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiyede ilk olan projede deneme seferleri başladı
Abone ol
TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİREN MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EVSEL KATI ATIKLARIN UZUNBURUN KATI ATIK BERTARAF VE DÜZENLİ DEPOLAMA TESİSİ'NDE BERTARAF EDİLMESİ AMACIYLA İLÇELERDEN TRENLE TAŞINMASINA BAŞLADI.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, evsel katı atıkların Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’nde bertaraf edilmesi amacıyla ilçelerden trenle taşınmasına başladı.


Manisa’nın 40 yıllık çöp sorununa Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi ile son veren Manisa Büyükşehir Belediyesi, evsel katı atıkların trenle taşınma projesini hayata geçirdi. Bu proje ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Muradiye Tren İle Evsel Atık Taşıma Operasyonu’ndan Alaşehir’de bulunan çöp aktarma istasyonuna hareket eden tren ile deneme seferlerine başladı. Trenin hareket etmesinin ardından duygularını paylaşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Adem Gökçe, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün önderliğinde Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Projenin kazanımları hakkında da bilgiler veren Gökçe, “Uzunburun Katı Atık Bertaraf tesisine, evsel katı atıkları ilçeden tırlarla taşıyorduk. Coğrafi yapımızdan kaynaklı ilçeler arası mesafe oldukça fazla. Bu nedenle katı atıkların trenle taşınması projemizin hayata geçmesi için çalışmalara başlamıştık. Bugün itibariyle de evsel katı atıkların trenle taşınmasına başladık. Hayata geçirdiğimiz bu projeyle araçların yıpranması, yakıt maliyeti, amortisman ve bakım maliyetlerinin düşürülmesinin yanı sıra karbon salınımı azaltılarak çevreci bir taşıma şekli oluyor” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müteahhitlerden TOKİ projesine talepli destekÖnceki Haber

Müteahhitlerden TOKİ projesine talepli d...

Yılın ahisi seçilen 50 yıllık tornacı: “İşimi hep severek ve isteyerek yaptımSonraki Haber

Yılın ahisi seçilen 50 yıllık tornacı: “...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar