02 Ekim 2026, Cuma
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Türkiye ile Gürcistan arasında eğitim alanında iş birliği anlaşması imzalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye ile Gürcistan arasında eğitim alanında iş birliği anlaşması imzalandı
Abone ol
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Ile Gürcistan Eğitim, Bilim Ve Gençlik Bakanı Givi Mikanadze, Türkiye Ile Gürcistan Arasında Eğitim Alanında Işbirliğini öngören Anlaşmayı Imzaladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Gürcistan Eğitim, Bilim ve Gençlik Bakanı Givi Mikanadze, Türkiye ile Gürcistan arasında eğitim alanında işbirliğini öngören anlaşmayı imzaladı.

Türkiye ile Gürcistan arasında eğitim alanında iş birliği anlaşması imzalandı. Resmi temaslarda bulunmak üzere Gürcistan’ın başkenti Tiflis’i ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gürcistan Eğitim, Bilim ve Gençlik Bakanı Givi Mikanadze ile bakanlık binasında bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından, ülkeler arasında eğitim alanındaki ilişkileri daha da ileriye taşıyacak olan anlaşma için imza töreni yapıldı. Bakan Tekin, imza töreni sonrasında yaptığı konuşmasında Türkiye’nin komşu ülkelerle olan ilişkilerini giderek güçlendirdiğini belirtti. Bu kapsamda Gürcistan ile yapılan eğitim iş birliği anlaşmasının her iki ülke için de önemli bir yere sahip olacağını dile getiren Bakan Tekin, iki ülkenin eğitim alanında temaslarını sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

"İş birliği ilişkisi ne kadar iyi olursa bölgemizde barış o kadar güçlü olur"

Gürcistan ile imzalanan eğitim anlaşmasının her iki ülke için de önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Bakan Tekin, "Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Cumhurbaşkanımızın yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda komşu ülkelerimizle tarihi ve kültürel bağımız olan ülkelerle her alanda iş birliğimizi geliştirmek her alanda gelecek kuşaklara daha güçlü bir komşuluk dostluk ilişkisi bırakmak için çaba sarf ediyoruz. Bizim bunu yaparken temel parametremiz şu. Biz ve komşumuz ne kadar güçlü olursa komşumuzla bizim aramızdaki iş birliği ilişkisi ne kadar iyi olursa bölgemizde barış, insan hakları, demokrasi o kadar güçlü olur. Biz ne kadar bu ilişkileri güçlendirirsek dünyada savaşların bu kadar yaygınlaştığı bir ortamda aramızdaki dostluk ne kadar kuvvetli olursa dünya barışına o kadar güçlü bir şekilde sahip çıkmış oluruz diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk Bayrağı üzerinde provokasyon yapan şahıs, 'Halkı yanıltıcı bilgiyi yaymak' suçundan tutuklandı Önceki Haber

Türk Bayrağı üzerinde provokasyon yapan...

İzmir'de jandarmadan uyuşturucu operasyonu Sonraki Haber

İzmir'de jandarmadan uyuşturucu operasyo...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar