19 Mayıs, 2024, Pazar
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Türk Silahlı Kuvvetleri, Terörle Mücadelede Kararlılığını Sürdürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Silahlı Kuvvetleri, Terörle Mücadelede Kararlılığını Sürdürüyor
Abone ol
Milli Savunma Bakanlığı haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından yapılan açıklamada, terörle mücadele ve dış ülkelerde yaşanan yaşanan gelişmelerle ilgili bilgiler verildi.

Milli Savunma Bakanlığı haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından yapılan açıklamada, terörle mücadele ve dış ülkelerde yaşanan yaşanan gelişmelerle ilgili bilgiler verildi.

Milli Savunma Bakanlığı, son bir haftada Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakanlık ayrıca, Irak'ın kuzeyindeki Gara, Hakurk ve Kandil'de bulunan terör hedeflerine yönelik 20 Aralık'ta icra edilen hava harekatıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 14 hedefin başarıyla imha edildiğini duyurdu.

Tuğa. Aktürk tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.

Son bir haftada Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 45 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece yıl içerisinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 120'ye ulaştı.

Ayrıca Irak'ın kuzeyindeki Gara, Hakurk ve Kandil'de bulunan terör hedeflerine yönelik 20 Aralık'ta icra edilen hava harekatıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 14 hedef başarıyla imha edildi.

Hedeflerdeki etki kıymetlendirmesi devam ediyor.

Bakanlık açıklamasında, "Halihazırda üs bölgelerinde ve hudutlarımızda zorlu iklim ve arazi şartlarında kahramanlık ve fedakârlıkla görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terörle mücadelesine; artan bir baskı ve yoğun bir tempoda, tüm terör inleri yok edilip tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir" denildi.

Türkiye, Filistin'deki gelişmeleri yakından takip ediyor

Milli Savunma Bakanlığı, Filistin'deki gelişmeleri de yakından takip ediyor. Bakanlık açıklamasında, "Filistin'de vahşete dönüşen şiddet eylemlerini ve İsrail'in uyguladığı mezalimi asla kabul etmediğimizi ve etmeyeceğimizi tekrar ifade ediyoruz.

Türkiye olarak çağrımız: Yapılan ateşkes ve barış çağrılarının dikkate alınması ve sivillere yönelik saldırı ve operasyonların derhâl durdurulmasıdır.

En kısa zamanda kalıcı bir ateşkes ilan edilmesi temennisiyle Filistin meselesi adil bir sonuca kavuşturulmadan bölgemizde kalıcı bir barışın mümkün olmayacağını bir kez daha vurguluyoruz" denildi.

Türkiye, Gazze'ye insani yardımda bulunuyor

Türkiye, Gazze'ye yönelik insani yardımda da bulunuyor. Bakanlık açıklamasında, "Türkiye, insani yardım konusunda üzerine düşeni yapmaya devam edecektir.

Ülkemizin Gazze'ye yönelik insani yardımları kapsamında ilgili kurumlarla koordineli olarak 18 Aralık'ta bir A400M ve bir C-130 uçağımız ile 3,5 ton tıbbi malzeme ve 21 sağlık personeli bölgeye ulaştırılmış; çoğunluğu acil tedaviye ihtiyaç duyan 101 hasta ve 106 refakatçiden oluşan toplam 207 Gazzeli kardeşimiz daha ülkemize getirilmiştir.

Gazze için bugüne kadar Hava Kuvvetlerimize ait 15 uçakla 228 tondan fazla insani yardım malzemesi bölgeye sevk edilmiş, ülkemize getirilen Gazzeli kardeşlerimizin sayısı ise 524 olmuştur" denildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bodrumda devre tatil vaadiyle dolandırıldıklarını iddia ettilerÖnceki Haber

Bodrumda devre tatil vaadiyle dolandırıl...

OEDAŞ'ta Cumhuriyet tarihine yolculuk yapıldıSonraki Haber

OEDAŞ'ta Cumhuriyet tarihine yolculuk ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar