160x600
01 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Türk Havacılık Ve Uzay Sanayii Pakistanda Ideas Fuarında yer alacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Havacılık Ve Uzay Sanayii Pakistanda Ideas Fuarında yer alacak
Abone ol
TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ PAKİSTAN KARAÇİ’DE BULUNAN KARAÇİ EXPO CENTRE’DA 15-18 KASIM 2022 TARİHLERİNDE BU YIL 11’İNCİSİ 45 ÜLKENİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞMESİ BEKLENEN “INTERNATİONAL DEFENCE EXHİBİTİON AND SEMİNAR” (IDEAS) FUARINA KATILACAK. PAKİSTAN İLE SON DÖNEMDE BİRÇOK İŞ BİRLİĞİNE İMZA ATAN TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ İŞ GELİŞTİRME FAALİYETLERİ KAPSAMINDA ÜRÜNLERİNİN TANITIMINA VE ŞİRKETİN FAALİYET ALANLARINA YÖNELİK STANDINI ZİYARET EDECEK OLAN HEYETLERLE GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRMEYİ HEDEFLİYOR.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Pakistan Karaçi’de bulunan Karaçi Expo Centre’da 15-18 Kasım tarihleri arasında bu yıl 11’incisi 45 ülkenin katılımı ile gerçekleşmesi beklenen “International Defence Exhibition and Seminar” (IDEAS) fuarına katılacak. Pakistan ile son dönemde birçok iş birliğine imza atan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, standı ziyaret edecek heyetlerle görüşmeler gerçekleştirmeyi de hedefliyor.


Savunma Sanayii Başkanlığı’nın koordinasyonunda milli katılım ile gerçekleştirilecek fuarda Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, bölgesel iş geliştirme çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Şirket birçok alanda ortak çalışmalar gerçekleştiği bölge ülkelerinden ziyaretçilerin katılım sağlayacağı fuarda T129 ATAK, GÖKBEY, ANKA, AKSUNGUR, SMALL-GEO ve GÖKTÜRK-Y modelleri başta olmak üzere geliştirdiği ürünleri ziyaretçilerle buluşturacak. Hall 2-B05 No’lu stantta ziyaretçileri ağırlayacak olan şirket, potansiyel iş birlikleri için Asya ülkeleri başta olmak üzere fuara katılacak olan heyetlerle bir araya gelecek.


Fuarla ilgili görüşlerini paylaşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, “Pakistan bizim için kadim dostluk sürdürdüğümüz kardeş ülkemiz. Pakistan ile iş geliştirme çalışmalarının yanı sıra geleceğin hava araçlarına yön verecek yüksek teknolojiler üzerinde ortak çalışmaları artırmayı hedefliyoruz. Fuar kapsamında başta bölge ülkeleri olmak üzere akademik alandaki iş birlikleri de dahil ikili çalışmaları güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.


Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, geçtiğimiz yıllarda Pakistan ile akademik alanda birçok ortak çalışma gerçekleştirmiş ve dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında yer alan National University of Science and Technology (NUST) ile 2019 yılında kapasite geliştirme ve insan kaynağı değişimi çerçevesinde anlaşmaya varmıştı. Pakistan’ın ilk teknoparkı National Science and Technology Park’ta Türkiye’den ilk kez ofis açan şirket olma ünvanını elde eden şirket, Pakistan ve Türkiye arasında havacılık ekosisteminin geleceğine yönelik yeni teknolojileri birlikte geliştirmek için adım atmıştı. 2009 yılında 42 adet F-16 modernizasyon projesini üstlenerek iki ülke arasında iş birliğini kuvvetlendiren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, geçtiğimiz yıllarda Pakistan Silahlı Kuvvetleri ile helikopter ihracatına yönelik anlaşma imzalamıştı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kütahya ve ilçelerinde 20 bin fidan toprakla buluştuÖnceki Haber

Kütahya ve ilçelerinde 20 bin fidan topr...

Küçükçekmecede kafeye gelen müşteri çalışanı darp ettiSonraki Haber

Küçükçekmecede kafeye gelen müşteri çalı...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar