160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Türk Dünyası Kültür Başkentinde nevruz coşkusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Dünyası Kültür Başkentinde nevruz coşkusu
Abone ol
2022 YILINDA TÜRK DÜNYASI'NIN KÜLTÜR BAŞKENTİ İLAN EDİLEN BURSA'DA NEVRUZ COŞKUSU YAŞANIYOR. ORHANELİ İLÇESİNDE DÜZENLENEN NEVRUZ PROGRAMINA YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ.

Türk Dünyası’nın Kültür Başkenti ilan edilen Bursa’da nevruz coşkusu yaşanıyor. Orhaneli ilçesinde düzenlenen nevruz programına yoğun ilgi gösterildi.


Orhaneli Devlet Hastanesi önünden yürümeye başlayan kortejde önde atlı yörükler, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, Azerbaycan Folklor gösteri ekibi, öğrenciler ve protokol yer aldı. Programa Orhaneli Kaymakamı Mehmet Naim Akgül, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


9 Eylül Meydanı’nda ilçe halkına seslenen Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt "Bu etkinlikler Türklerin birlik beraberlik içerisinde olduğunun bir göstergesidir. Bizler Türk’üz, bugüne kadar dünyanın her zaman sigortası konumunda olmuşuz. İnşallah bundan sonraki süreçte de tüm dünyanın güvencesi olmaya devam edeceğiz. Rabbim tüm Türk’lerin beraberliğini daim eylesin" dedi.


Türkmen folklor ekibinin gösterisi vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnönü Üniversitesi öğrencileri sahadaÖnceki Haber

İnönü Üniversitesi öğrencileri sahada

“E-Twinning” projeleri hakkında bilgilendirme toplantısıSonraki Haber

“E-Twinning” projeleri hakkında bilgilen...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar