160x600
03 December, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Turizmin parlayan yıldızı Efteni Gölünde engelsiz dönem başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turizmin parlayan yıldızı Efteni Gölünde engelsiz dönem başladı
Abone ol
Düzce'de Adını Bizans Prensesinden Alan Ve Göçmen Kuşların Mola Noktası Olan Efteni Gölü'nde, Engelli Bireylerin Iskeleye Ve Kuş Gözlem Alanlarına Rahatça Ulaşabilmesi Için Düzenleme Yapıldı.

Düzce’de adını Bizans prensesinden alan ve göçmen kuşların mola noktası olan Efteni Gölü’nde, engelli bireylerin iskeleye ve kuş gözlem alanlarına rahatça ulaşabilmesi için düzenleme yapıldı.

Düzce İl Özel İdaresi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü işbirliğinde, kentin önemli turizm destinasyonlarından Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda yenileme çalışması gerçekleştirildi. Bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla yürütülen 3 yıllık proje kapsamında, daha önce yenilenen kuş gözlem kulesinin ardından göl iskelesi de elden geçirildi. Yaklaşık 3 milyon 700 bin liralık yatırımla yenilenen iskele, tekerlekli sandalye kullanan engelli bireylerin ve bebek arabalı ailelerin rahatça hareket edebileceği "engelsiz" bir yapıya kavuşturuldu.

"3 yıldır titizlikle çalışıyoruz"

İl Genel Meclis Başkanı Fazlı Koç, Efteni Gölü projesi üzerinde yaklaşık 3 yıldır titizlikle çalıştıklarını söyledi. Koç, "Bölgede kuş gözlem kulesini yenilemiştik. Geçtiğimiz yılda park alanında düzenlemeler yapıldı. Bu yıl da Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nün katkılarıyla yaklaşık 11 milyona yakın bir bedel tahsis edildi" dedi.

Şikayetler dikkate alındı, engeller kaldırıldı

Koç, ödeneğin 7 milyon lirasının göl temizliğinde kullanılacak makine alımına, kalan kısmının ise iskele yenilemesine ayrıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"İskelenin uç kısmına engelli bireylerim gidemediğiyle ilgili şikayetler alıyorduk. Bununla ilgili 3 milyon 700 bin liralık bir bedel ile hem iskelenin yenilenmesini hem de engelli veya bebek arabalı, tekerlekli sandalyeli araçların gidebileceği bir ortam oluşturuldu. Şu anda da kullanıma açıldı. Güzel bir ortam oluştu. Gölümüz, her geçen gün daha güzel hale geliyor. Önümüzdeki yıllarda Efteni Gölü’nde biraz daha yükselme bekliyoruz. DSİ’den gelen makinelerle de bölgede bir dip temizliği yaptık. Orada az bir işimiz kaldı. Biraz daha temizlik yapılacak bölgede. Efteni Gölü, önümüzdeki yıl çok daha güzel hale gelecek."

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sevgililerin planladığı kanlı buluşmanın detayları ortaya çıktı Önceki Haber

Sevgililerin planladığı kanlı buluşmanın...

Alanya Cikcilli Mezarlığının kapasitesi artırılıyor Sonraki Haber

Alanya Cikcilli Mezarlığının kapasitesi...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar