28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3461
EURO35.1203
ALTIN2311.1

Turizm sezonuna hazır: Tatilin yeni gözdesi bungalov ve glampingler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turizm sezonuna hazır: Tatilin yeni gözdesi bungalov ve glampingler
Abone ol
'BUNGALOV' VE 'GLAMPİNG'LER MERSİN ERDEMLİ'DE HAYATA GEÇİRİLDİ.

Son yıllarda doğayla iç içe tatil arayanların tercihi haline gelen ’bungalov’ ve ’glamping’ler Mersin Erdemli’de hayata geçirildi. Büyük oranda yapımı tamamlanan ve bu yıl turizme katkı sağlayacak olan projenin, doğayla iç içe tatil arayanların gözdesi haline gelmesi bekleniyor.


Her yıl binlerce misafirini ağırlayan, bir yanda uçsuz güzelliğiyle Akdeniz’in mavi denizi, diğer yanda çam ormanları ve yeşiliyle Toros Dağları’nın güzelliğinin birleştiği yer Mersin Erdemli Talat Göktepe Tabiat Parkı’nda (Erdemli Çamlığı) uygulanan proje turizme katkı sağlayacak. Çukurova Kalkınma Ajansı’nın hibe desteği, Mersin Üniversitesi iş birliği ile Erdemli Belediyesi tarafından hayata geçirilen bungalov ve glamping projesinin özellikle alternatif turizmi sevenlerin gözdesi haline gelmesi bekleniyor. Doğal ortamda lüks konsept içerisinde tüm yaşam ünitelerinin yer alacağı bungalov evler ve glamping çadırlarda, aynı anda 250 misafirin ağırlanabileceği belirtildi. Çadır ve karavan turizmcilerinin de gözdesi olan Erdemli Çamlığı’nda su sporları merkezinin de turizm sezonunda hizmete açılacağı kaydedildi.



"9 milyon TL’lik yatırım"


Yeni turizm trendlerini hayata geçirmek için gayret ettiklerini belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, mavi ile yeşilin kesiştiği noktada doğa dostu bir proje hayata geçirdiklerini ifade etti. Başkan Tollu, "Erdemlimiz denizinin temizliği, bölgenin güvenli olması, mavi ile yeşilin iç içe olması ve gerçekten Erdemli Çamlığı turizmde, Erdemlimize ayrı bir değer katan, ayrı bir anlayış katan güzelliklere haiz. Biz bu güzellikleri glamping ve bungalovlarımızla taçlandırarak turizme yeni bir anlayış getiriyoruz. Şu ana kadar belediyemize maliyeti 9 milyon TL civarında. Bunu vatandaşlarımızın bu bölgede en iyi şekilde, en mükemmel şekilde tatillerini geçirmeleri adına bu güzelliği Erdemlimize kazandırdık. Artık turizmde Erdemlimiz daha da mükemmel daha da iyi bir konuma da geliyor. Dolayısıyla bu da Erdemlimizin hem ekonomik hayatına, hem de sosyal hayatına çok ciddi katkı sunacağı gerçek. Bungalovlar ve glampinglerle birlikte Erdemli turizmine yeni bir ses, yeni bir nefes, yeni bir ahenk, yeni bir anlayış getiriyoruz. Çamlıkta tatilini geçirmek isteyen insanlarımızı mavi ile yeşilin iç içe olduğu bu güzel bölgede tatile, herkesi tatile bekliyoruz" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bursada kontrolden çıkan otomobil, park halindeki araçlara çarptı: 1 ağır yaralıÖnceki Haber

Bursada kontrolden çıkan otomobil, park...

Kastamonunun yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olduSonraki Haber

Kastamonunun yüksek kesimlerinde kar yağ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar