16 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.1984
EURO35.1352
ALTIN2461.6

TSK, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 36 teröristi etkisiz hale getirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TSK, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 36 teröristi etkisiz hale getirdi
Abone ol
Millî Savunma Bakanlığı, haftalık basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Millî Savunma Bakanlığı, haftalık basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dinamik ve proaktif savunma stratejisi çerçevesinde, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadelesini sürdürdüğünü belirtti.

Aktürk, son bir haftada Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 36 teröristin etkisiz hâle getirildiğini, 2023 yılı dahil toplamda 2 bin 237 teröristin etkisiz hâle getirildiğini açıkladı.

Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk ve Asos'taki terör hedeflerine yönelik hava harekâtlarında, içerisinde teröristlerin bulunduğu 24 hedefin başarıyla imha edildiği bilgisi paylaşıldı.

Pençe-Kilit Operasyonu çerçevesinde Zap bölgesinde yapılan arama-tarama faaliyetlerinde 467 adet kullanılmamış AK-47 piyade tüfeği ile birlikte çok sayıda mühimmat ve askerî teçhizat ele geçirildi.

Operasyonun bugüne kadar 717 teröristin etkisiz hâle getirilmesi, 1.887 silahın ele geçirilmesi ve 2 bin 582 mayın/el yapımı patlayıcının imha edilmesiyle devam ettiği bildirildi.

Hudut güvenliğine yönelik tedbirler kapsamında, son bir haftada 118 kişinin yasa dışı geçiş girişiminde bulunurken yakalandığı, 2 bin 113 kişinin ise hududu geçemeden engellendiği açıklandı.

2023 yılı başından bu yana ise 13 bin 758 kişinin hudutlardan yakalandığı, 209 bin 402 kişinin ise geçişinin engellendiği belirtildi.

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sadece ülke sınırları içinde değil, Kıbrıs, Azerbaycan, Libya, Kosova, Bosna Hersek, Katar, Somali ve diğer coğrafyalarda da başarılı bir şekilde görev yaptığını ve kardeş,

dost ve müttefik ülkelerin haklı davalarına destek vermeye devam ettiğini ifade etti.

Gazze ile ilgili olarak ise İsrail'in işgali son bulmadan sorunun çözülemeyeceğini, egemen ve bağımsız Filistin devletinin bir an önce kurulması gerektiğini vurgulandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Park ve bahçeler Marmarisin çehresini değiştiriyorÖnceki Haber

Park ve bahçeler Marmarisin çehresini de...

Başkan Oktay, sabah sporuna katılan kadınlarla kahvaltıda buluştuSonraki Haber

Başkan Oktay, sabah sporuna katılan kadı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar