ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması’nı memnuniyetle karşıladığını belirterek anlaşmayı “büyük, cesur ve önemli bir ilk adım” olarak nitelendirdi.
ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması hakkında Truth Social hesabından açıklamada bulundu.
Trump, üç ülkenin anlaşmayı imzalamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek anlaşmanın Orta Doğu’daki ülkelerin savunma alanında daha güçlü bir iş birliğine yöneldiğini gösterdiğini ifade etti.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Muhammed bin Selman tarafından 7 Ağustos’ta Mekke Ortak Savunma Anlaşması imzalandı.
Anlaşma, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasındaki savunma ve güvenlik alanındaki iş birliğinin geliştirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Trump, Truth Social üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Suudi Arabistan, Türkiye ve Pakistan'ın yakın zamanda ve nihayet Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nı imzalamış olmalarını görmekten çok mutluyum.
Bu, Orta Doğu'nun nasıl bir araya geldiğini ve ülkelerin nihayet kendilerini daha anlamlı bir şekilde nasıl savunabileceklerini gösteriyor.”
Üç ülkenin liderini de tebrik eden Trump, paylaşımının devamında anlaşmayı “Büyük, Cesur ve Önemli Bir İlk Adım” sözleriyle değerlendirdi.
Yorum Yazın