13 Ekim 2026, Salı
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Tahranda Hamaneyin cenaze namazı kılındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tahranda Hamaneyin cenaze namazı kılındı
Abone ol
Abd Ve Israil’in 28 şubat’ta Düzenlediği Saldırılarda ölen Iran’ın Dini Lideri Ali Hamaney Için Başkent Tahran’da Dün Başlayan Cenaze Töreninin Ikinci Gününde Yüz Binlerce Kişinin Katılımıyla Cenaze Namazı Kılındı.

ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta düzenlediği saldırılarda ölen İran’ın dini lideri Ali Hamaney için başkent Tahran’da dün başlayan cenaze töreninin ikinci gününde yüz binlerce kişinin katılımıyla cenaze namazı kılındı. Törene başta İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ve Yargı Erki Başkanı Gulamhüseyin Muhsin Ejei olmak üzere çok sayıda üst düzey devlet yetkili de katıldı.

ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta İran’a düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden dini lider Ali Hamaney için düzenlenen cenaze töreni ikinci gününde sürüyor. Hamaney ile birlikte hayatını kaybeden 14 aylık torunu, kızı, damadı ve gelinlerinden biri için bugün başkent Tahran’da cenaze namazı kılındı. İmam Humeyni Camii’nde kılınan namaza, Ayetullah Cafer Subhani imamlık etti.

Tasnim haber ajansı tarafından paylaşılan görüntülerde, Hamaney’in torununun tabutunun tören sırasında, dedesinin tabutunun yanında yer aldığı görüldü.

Tahran’da toplanan yüzbinlerce kişi, gözyaşlarıyla "Amerika’ya ölüm", "İsrail’e ölüm" sloganları atarak, intikam çağrısında bulundu.

Törene Hamaney’in oğulları da katıldı

Törene başta İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, Yargı Erki Başkanı Gulamhüseyin Muhsin Ejei ile Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani ve Devrim Muhafızları Komutanı Ahmed Vahidi olmak üzere çok sayıda üst düzey devlet yetkili de katıldı. ABD merkezli haber ajansı Associated Press, Hamaney’in oğulları Mesud, Meysam ve Mustafa’nın da merhum dini lider için kılınan namaza katıldığını bildirdi. Ali Hamaney’in oğlu ve halefi Mücteba Hamaney ise güvenlik riskleri sebebiyle törene katılmadı.

Hafta boyunca sürecek olan tören kapsamında yarın milyonlarca kişinnin Tahran’ın merkezinden geçecek cenaze yürüyüşüne katılması bekleniyor. Bir haftaya yayılan cenaze süreci İran ve Irak’taki çeşitli şehirleri kapsıyor. Salı günü İran’ın merkezindeki Kum şehrinde bir anma töreni düzenlenecek. Ardından cenazelerin, Necef ve Kerbela’daki İmam Ali ve İmam Hüseyin türbelerine götürülmesi planlanıyor. Perşembe günü ise cenazenin yeniden İran’a, Hamaney’in memleketi Meşhed’e getirilmesi ve burada İmam Rıza Türbesi’nde defnedilmesi bekleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tunceli'de yaralanan kadın ekiplerin müdahalesiyle kurtarıldı Önceki Haber

Tunceli'de yaralanan kadın ekiplerin müd...

DSİ - Yeni Sanayi Katlı Kavşağında sona yaklaşıldı Sonraki Haber

DSİ - Yeni Sanayi Katlı Kavşağında sona...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar