160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Tacını giyen Kral III. Charles halkı selamladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tacını giyen Kral III. Charles halkı selamladı
Abone ol
İNGİLTERE KRALI III. CHARLES, BAŞKENT LONDRA'DAKİ TARİHİ WESTMİNSTER ABBEY KİLİSESİ'NDE DÜZENLENEN TAÇ GİYME TÖRENİNİN ARDINDAN BUCKİNGHAM SARAYI'NA DÖNEREK EŞİ CAMİLLA İLE BALKONDAN HALKI SELAMLADI.

İngiltere Kralı III. Charles, başkent Londra’daki tarihi Westminster Abbey Kilisesi’nde düzenlenen taç giyme töreninin ardından Buckingham Sarayı’na dönerek eşi Camilla ile balkondan halkı selamladı.

İngiltere Kralı III. Charles’ın tüm dünyanın merakla beklediği taç giyme töreni görkemli bir şekilde gerçekleştirildi. Kraliyet Ailesi, ünlü isimler, dini liderle ve çok sayıda devlet başkanı da dahil olmak üzere yaklaşık 2 bin 200 kişinin katılımıyla Westminster Abbey’de düzenlenen törende yaklaşık 2.5 kilogram ağırlığındaki 22 ayar altından yapılan 360 yıllık tacı giyerek yemin eden Charles, resmen İngiltere’nin hükümdarı oldu. Törenin ardından 260 yıllık devlet arabası ile yeniden Buckingham Sarayı’na dönen Kral III. Charles, kraliçe olan eşi Camilla ve diğer kraliyet ailesi üyeleriyle balkondan coşkulu kalabalığı selamladı. Prens Harry’nin balkonda yer almaması dikkat çekti.

70 yıl sonra ilk

Yeni Kral’ın halkı selamlamasıyla 70 yıldan bu yana bir ilk gerçekleşmiş de oldu. En son İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ve Edinburgh Dükü Prens Philip, 2 Haziran 1953 tarihinde yapılan taç giyme töreninin ardından Buckingham Sarayı’nın balkonundan halkı selamlamıştı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Kurum, Pendike 6 müjdeyle geldiÖnceki Haber

Bakan Kurum, Pendike 6 müjdeyle geldi

MHP lideri Bahçeli: Kılıçdaroğlunun işbirlikçileri Türkiye düşmanlarıdır”Sonraki Haber

MHP lideri Bahçeli: Kılıçdaroğlunun işbi...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar