16 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.2585
EURO35.1847
ALTIN2465.9

"Suyun Önemi ve Sağlık Üzerindeki Etkileri"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Suyun Önemi ve Sağlık Üzerindeki Etkileri"
Abone ol
İnsan vücudunun %60'ı sudan oluşuyor ve bu hayati sıvı, sağlığımız için oksijenden sonra en temel ihtiyaç olarak kabul ediliyor.

İnsan vücudunun %60'ı sudan oluşuyor ve bu hayati sıvı, sağlığımız için oksijenden sonra en temel ihtiyaç olarak kabul ediliyor.

Memorial Bahçelievler Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. Onur Taşcı, 22 Mart Dünya Su Günü'nde suyun faydaları hakkında bilgi verdi.

Suyun insan vücudu için hayati öneme sahip olduğu vurgulanan açıklamada, suyun içerdiği minerallerin biyokimyasal reaksiyonlarda ve sistemlerin uyumlu çalışmasında rol aldığı belirtildi.

Kan, mide salgısı, tükürük, idrar, eklem sıvısı ve beyin omurilik sıvısının büyük kısmını suyun oluşturduğu kaydedilerek, vücut sıvılarının suyun varlığıyla işlev gördüğüne dikkat çekildi.

Suyun, toksinlerin vücuttan uzaklaştırılması, hücrelerin beslenmesine yardımcı olması, kan basıncı ve vücut ısısının düzenlenmesi gibi önemli görevleri olduğu ifade edildi.

Ayrıca suyun, sindirim sistemi ve böbreklerin düzgün çalışmasına katkı sağladığı, ödem atılmasına yardımcı olduğu belirtildi.

Günde 2-3 litre arası su içmenin vücuda birçok faydası olduğu vurgulanarak, cilt sağlığını koruduğu, saç dökülmesini azalttığı,

metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine yardımcı olduğu bilgisi paylaşıldı.

Eklem sıvısındaki suyun eklem sağlığına olumlu etkileri olduğu, beyin fonksiyonlarını düzenleyerek stres ve unutkanlıkla mücadelede yardımcı olduğu belirtildi.

Ancak, aşırı su tüketiminin de olumsuz sonuçlara yol açabileceği vurgulandı.

Normal koşullardan fazla su içmenin böbreklerin aşırı çalışmasına, vücuttaki mineral dengesinin bozulmasına ve diğer sağlık sorunlarına neden olabileceği belirtildi.

Özellikle idrar renginin su tüketiminin bir göstergesi olduğu ve koyu renkli idrarın yetersiz su içildiğini işaret ettiği vurgulandı.

Bu nedenle, günlük su tüketiminin idrar rengi üzerinden takip edilmesi önerildi.

Sonuç olarak, suyun vücut için hayati öneme sahip olduğu ve sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi bulunduğu ancak dengeli bir şekilde tüketilmesi gerektiği vurgulandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Battalgazi Muhtarlar Derneğinden Başkan Güdere teşekkür plaketiÖnceki Haber

Battalgazi Muhtarlar Derneğinden Başkan...

İlçenin kabusu olmuştu, çaldığı bin ürünü 2 evde saklamışSonraki Haber

İlçenin kabusu olmuştu, çaldığı bin ürün...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar