160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

SÜde iş sağlığı ve güvenliği için sanal laboratuvar geliştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SÜde iş sağlığı ve güvenliği için sanal laboratuvar geliştirildi
Abone ol
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ DR. ÖĞR. ÜYESİ SELAHATTİN ALAN’IN DANIŞMANLIĞINDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ İÇİN SANAL LABORATUVAR UYGULAMASI GELİŞTİRİLDİ.

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Alan’ın danışmanlığında iş sağlığı ve güvenliği eğitimi için sanal laboratuvar uygulaması geliştirildi.


Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Alan’ın danışmanlığını yürüttüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminde Sanal Gerçeklik Uygulamalarının Etkisinin İncelenmesi” başlıklı yüksek lisans tezi çerçevesinde geliştirilen sanal laboratuvar uygulaması ile iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin içeriğine bağlı olarak senaryolar oluşturuluyor. İş yerlerinde zorunlu olarak verilmesi gereken bu eğitimlerin, çalışanlar tarafından etkili bir şekilde anlaşılabilmesi sağlanıyor. Sanal laboratuvar ile personel, iş başına geçmeden önce fabrika ortamını tıpkı gerçek dünyadaki gibi algılayarak deneyimleyebiliyor. Böylece çalışanlar, gerçek hayatta karşılaşabilecekleri risklere ve tehlikelere maruz kalmadan sanal gerçeklik ortamında tecrübe kazanmış olacak.


“İş Sağlığı Güvenliği Eğitimi ile birçok iş kazasının önüne geçilebiliyor”


Sanal gerçeklik; eğitim, sağlık, savunma sanayii, turizm, pazarlama, arkeoloji, mimarlık, sanat ve eğlence gibi hayatın birçok alanında kullanılan, uygun donanımlar aracılığıyla gerçek ortamların benzeri olarak üretilen sanal dünyaları deneyimlemeyi sağlıyor. Çalışanlara verilebilecek etkili bir iş sağlığı ve güvenliği ğitimi ile birçok iş kazasının önüne geçilebiliyor. Bu konuda iş yerlerini bağlayıcı yasal zorunluluklar olmasına rağmen verilen eğitimlerin yeterince etkin olmaması sebebiyle halen iş kazası oranlarının yüksekliği dikkat çekiyor. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre dünya genelinde her 15 saniyede bir iş kazası meydana geliyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nature Vivante Sergisi sanatseverlerle buluştuÖnceki Haber

Nature Vivante Sergisi sanatseverlerle b...

Edremitte otomobil alev alev yandıSonraki Haber

Edremitte otomobil alev alev yandı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar