Sony, yeni tam kare sinema kamerası FX2 ile bağımsız yapımcıları hedefliyor. 4K video, çift ISO, 15 durak dinamik aralık ve profesyonel ses desteği sunan FX2 Temmuz 2025’te piyasaya çıkıyor.
Sony, profesyonel video prodüksiyonuna yönelik sinema kamerası serisine bir yenisini daha ekledi.
Yeni modeli FX2, kompakt gövdesi, yüksek görüntü kalitesi ve gelişmiş özellikleriyle özellikle bağımsız yapımcılar ve küçük prodüksiyon ekiplerine hitap ediyor.
Yeni FX2, tasarım açısından FX3 modeline benzese de teknik özellikleri bakımından önemli geliştirmeler içeriyor.
Kameranın merkezinde yer alan 33 megapiksellik Exmor R tam kare sensör, düşük ışık koşullarında dahi başarılı sonuçlar sunuyor.
S-Log3 desteğiyle birlikte 15 duraklık dinamik aralık sunan FX2, 800 ve 4000 ISO tabanları ile farklı çekim koşullarına kolayca uyum sağlıyor.
Kamera, düşük ışıkta performansını koruyarak ISO 102400 seviyelerine kadar çıkabiliyor.
Video performansı açısından kullanıcıları memnun edecek birçok özelliğe sahip olan FX2, 4K çözünürlükte saniyede 60 kare, Full HD’de 120 kare video kaydı yapabiliyor.
10-bit 4:2:2 All-Intra codec desteği ve farklı log modları ile sinematik projeler için geniş bir esneklik sunulmuş.
Ayrıca kullanıcılar kendi LUT dosyalarını da cihaza yükleyebiliyor.
FX2'nin gelişmiş otomatik netleme sistemi, insanlar, hayvanlar ve böcekler dahil birçok nesneyi gerçek zamanlı takip edebiliyor.
Elde çekimlerde ise aktif sabitleme modları devreye girerek sarsıntıyı minimuma indiriyor.
Uzun çekimlerde ise cihazın aktif soğutma sistemi, kesintisiz kayıt olanağı sağlıyor.
Üst kol aparatına sahip versiyonda yer alan XLR/TRS girişleri, profesyonel ses kaydını mümkün kılıyor.
Görüntü çıkışı için HDMI Type-A, bağlantılar için ise USB-C, Wi-Fi ve LAN adaptörü desteği sunulmuş.
Sony FX2, Temmuz 2025 itibarıyla satışa sunulacak.
Sadece gövde fiyatı 3.199 dolar, üst kol aksesuarıyla birlikte sunulan kit ise 3.699 dolardan satışa çıkacak.
Yorum Yazın