12 Mayıs, 2024, Pazar
DOLAR32.2234
EURO34.9331
ALTIN2444.4

“Son Bir Haftada 26 Terörist Etkisiz Hale Getirildi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Son Bir Haftada 26 Terörist Etkisiz Hale Getirildi”
Abone ol
Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarında son bir haftada 26 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarında son bir haftada 26 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlenen basın toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütlerine karşı mücadelesinin artan bir baskı ve yoğun bir tempoda devam ettiğini belirtti.

Tuğamiral Aktürk, “Başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini artan bir baskı ve yoğun bir tempoda sürdüren Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 26,

1 Ocak tarihinden bugüne kadar ise 242’si Irak’ın, 366’sı Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere toplam 608 teröristi etkisiz hâle getirmiştir.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 19 Mart’ta bir üs bölgemize sızma ve saldırı girişiminde bulunan teröristlerle çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş,

4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, ilk belirlemelere göre 6 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Menfur saldırı sonrası 19 ve 20 Mart’ta düzenlenen hava harekâtları ile Irak’ın kuzeyindeki Metina,

Zap, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerinde terör örgütü PKK tarafından kullanıldığı tespit edilen ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen sığınak,

barınak ve mağaralardan oluşan toplam 39 hedef başarıyla imha edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Aktürk, Pençe-Kilit Operasyonu'nda bugüne kadar 854 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve operasyon bölgelerinde binlerce silah, mühimmat ele geçirildiğini açıkladı. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonlarını kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.

Hudut güvenliği konusunda da bilgi veren Aktürk, son bir haftada sınırı geçmeye çalışan 174 kişinin yakalandığını ve 2 bin 393 kişinin hududu geçemeden engellendiğini ifade etti.

Bu çerçevede, Türkiye'nin sınır güvenliğini en üst seviyede tutma kararlılığının altını çizdi.

Suriye'deki istikrarın sağlanması ve Suriyelilerin güvenli bir şekilde geri dönüşlerinin sağlanması için çalışmaların devam ettiğini belirten Aktürk,

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bölgedeki etkinliklerinin yanı sıra eğitim ve tatbikat faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti.

Aktürk ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yerli ve milli savunma sanayi ürünleriyle güçlendirildiğini vurguladı ve Türkiye'nin savunma kapasitesini sürekli olarak artırmaya devam edeceğini söyledi.

Son olarak, Türkiye'nin Irak ile terörle mücadele ve hudut güvenliği konularında iş birliğini artırma çabalarına değinen Aktürk,

gelecek dönemde bu iş birliğinin daha da güçleneceğini belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamalarına göre, terör örgütlerine karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarılı operasyonları ve hudut güvenliği önlemlerinin devam edeceği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünya Ormancılık Gününde huzurevi bahçesine 2 bin fidan dikildiÖnceki Haber

Dünya Ormancılık Gününde huzurevi bahçes...

Denizli Büyükşehirden 3 yılda 210 tonluk silajlık tohum desteğiSonraki Haber

Denizli Büyükşehirden 3 yılda 210 tonluk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar