16 Haziran, 2024, Pazar
DOLAR32.7878
EURO35.1602
ALTIN2457.9
Yusuf Cinkara Otomotiv

Şırnak Üniversitesi öğretim üyesi Avrupada En İyi Makale Ödülünü aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şırnak Üniversitesi öğretim üyesi Avrupada En İyi Makale Ödülünü aldı
Abone ol
şırnak üniversitesi Yönetim Ve Organizasyon Bölümü öğretim üyesi Dr. öğretim üyesi ömer Demir, Polonya’da Katıldığı Uluslararası Sempozyumda “en Iyi Makale” ödülünü Aldı.

Şırnak Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ömer Demir, Polonya’da katıldığı uluslararası sempozyumda "En İyi Makale" ödülünü aldı.

Polonya’nın Warsaw kentinde Polonya Cumhuriyeti Bilim ve Yükseköğretim Bakanlığının katkılarıyla Warsaw Yaşam Bilimleri Üniversitesi Yönetim Enstitüsü tarafından Alternatif Bir Neo-İnsan İlişkileri Perspektifi ana temasıyla 2. Uluslararası Mavi ve Gri Yakalı İşçi Kongresi gerçekleştirildi.

Dünyanın farklı yerlerinden bilim insanlarının katıldığı kongrede 80’e yakın bilimsel eser sunuldu. Kongrede, mavi, gri ve beyaz yakalı çalışanlar ortamında ekonomik değişiklikler, işgücü piyasasındaki dijitalleşme süreci ve organizasyondaki yapay zekâ ve makine öğrenimi ile ilgili güncel konular hakkında bilimsel makale değerlendirildi.

Kongrede Şırnak Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ömer Demir’in, "Is Digitalization Bad for Trade Union Density in OECD Countries in the Age of Glabalization?" adlı çalışması "En İyi Makale" ödülünü aldı. Dr. Demir, makalesinde ileri ekonometrik teknikler kullanarak dijitalleşmenin sendikal hareket üzerindeki etkisini inceledi. Dr. Demir, makalesinde dijitalleşmenin iş gücünü satarak yaşamlarını idame ettirmek zorunda kalan işçi ve diğer çalışanların sendika üyeliklerini olumsuz etkilediğini ampirik olarak kanıtladı. Makalede, dijitalleşmenin olumsuz etkilediği sendikal hareketler ve dolayısıyla işçilerin ve çalışanların yaşadıkları hak kayıplarının önüne geçmek için devletlerin gerekli yasal önlemlerin alınması gerektiğinin altı çizildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dalamanda muhtarların istekleri görüşüldüÖnceki Haber

Dalamanda muhtarların istekleri görüşüld...

Tekirdağda uyuşturucu operasyonu: 7 bin uyuşturucu hap bulunduSonraki Haber

Tekirdağda uyuşturucu operasyonu: 7 bin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar