160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Sinop Kalesindeki kalekondular kamulaştırılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sinop Kalesindeki kalekondular kamulaştırılıyor
Abone ol
Sinop Valisi Dr. Mustafa özarslan, "sinop Kalesi Koruma Alanındaki Binaların Ve Kalekonduların Kaldırılması" çalışmalarına Yönelik Olarak 28 Taşınmaz Arasından öncelikle Kamulaştırılması Gereken 6 Adet "kalekondu" Taşınmazının Il özel Idaresi Tarafından Kamulaştırılacağını Açıkladı.

Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Sinop Kalesi Koruma Alanı’nda yer alan "kalekonduların" kaldırılması kapsamında 6 taşınmazın İl Özel İdaresi tarafından kamulaştırılacağını açıkladı.

Vali Özarslan, sürece ilişkin yaptığı açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı (Kentsel Dönüşüm Başkanlığı) tarafından 16 milyon TL ödeneğin 22 Ekim 2025 tarihinde İl Özel İdaresine gönderildiğini belirtti. Bu ödenekle birlikte gerekli bürokratik ve yasal işlemlerin başlatıldığını ifade eden Özarslan, çalışmaların titizlikle sürdürüleceğini vurguladı.

Desteklerinden dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ve katkılarından ötürü AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş’e teşekkür eden Vali Özarslan, kale ve surların korunmasının kentin turizm ve kültürel mirasına önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otomobil refüje çıktı, kavşaktan dönerek yoluna devam etti Önceki Haber

Otomobil refüje çıktı, kavşaktan dönerek...

Tuzlada 30 yıllık lezzet artık sabit mekanda Sonraki Haber

Tuzlada 30 yıllık lezzet artık sabit mek...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar