160x600
25 November, 2025, Tuesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Sinek ve haşereyle mücadele sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sinek ve haşereyle mücadele sürüyor
Abone ol
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KENT MERKEZİ VE İLÇELERDE UÇKUN VE HAŞERELERE KARŞI BAŞLATTIĞI İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve ilçelerde uçkun ve haşerelere karşı başlattığı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Sinekle mücadele "Biyosidal Ürün Uygulayıcı" sertifikasına sahip uzman ekiplerce yapılıyor.


Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, personel ve araçlarıyla sinek ve haşerelere karşı kültürel, fiziksel, biyolojik ve kimyasal mücadele çalışması yürütüyor. Saha ekipleri vektörel mücadele çalışmalarında Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı biyosidal ürünlerle akşam saatlerinden başlayarak gece geç saatlere kadar ilaçlama yapıyor.



Gece gündüz ilaçlanıyor


Vektörel mücadele ekipleri sivrisinek üreme kaynağı olan durgun su birikintilerine, rögarlar, fosseptik, bataklık, kanal, mazgal, su havuzları, süs havuzları, kullanılmayan yüzme havuzları gibi kaynaklara ilaçlıyor. Karasinek için de ayrıca çöp konteynerleri düzenli olarak ilaçlanırken, kanal içlerinde de uçkun ve larva mücadelesi yapılıyor. Gece ise ULV ilaçlamaları aralıksız devam ediyor.


Saha ekipleri, uçkunla mücadelede rüzgârın durgun olduğu saatleri baz alıyor. İlaçlama çalışmalarında yüksek verim hedeflenirken, vatandaşların şikâyetleri ve talepleri doğrultusunda da ilgili bölgelere müdahale ediliyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akçay Yeni Mahalle Plajına Mavi Bayrak Önceki Haber

Akçay Yeni Mahalle Plajına Mavi Bayrak

Anamurda köylülere yangına ilk müdahale için su tankeri dağıtıldı Sonraki Haber

Anamurda köylülere yangına ilk müdahale...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar