27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Silopide kadınlar depremzedeler için kıyafet dikiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Silopide kadınlar depremzedeler için kıyafet dikiyor
Abone ol
ŞIRNAK’IN SİLOPİ İLÇESİNDE GÖNÜLLÜ KADINLAR, DEPREM BÖLGESİNDEKİ VE SİLOPİ’YE GÖÇ EDEN AİLELER İÇİN KOLLARI SIVADI.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde gönüllü kadınlar, deprem bölgesindeki ve Silopi’ye göç eden aileler için kolları sıvadı.


Silopi Kaymakamlığına bağlı Aile Destek Merkezinde kadınlar yetişkin ve çocuklar için pijama, kazak, hırka, atkı ve bere olmak üzere günlük 500 takım kıyafet dikiyor.


ADEM-1 kurumunda Halk Eğitim Merkezi bünyesinde çalışan giyim atölyesi kursiyerler kadınlar tatil sürecinde, gönüllü olarak kıyafet dikmeye başladı.


Hazırlanan kıyafetler yaş aralığına göre özenle poşetlenip deprem bölgelerine gönderiliyor.


Silopi’ye göç eden ailelere dağıtım yaptıklarını belirten ADEM1 Müdürü Aylin Ökten, ülke genelinde başlatılan seferberliğe katkı sunmak için çalıştıklarını dile getirdi. Silopi’ye gelen depremzedeler için gönüllü kadınlar ile beraber elbise ürettiklerini ifade eden Ökten, "Üst, alt, bere ve hırka olmak üzere şu ana kadar 500 takım elbise ürettik. Ürettiğimiz elbiseleri depremzede ailelerime teslim ediyoruz. Allah böylesine acı musibet ve felaketleri bir daha yaşatmasın. Allah, devletimize ve milletimize zeval vermesin” dedi.


Arkadaşları ile öyle bir yola başvurduklarını belirten Safiye Eren, "Ben burada usta öğretici olarak çalışıyorum. Kurumca el birliği ile ürün çıkartmaya başladık. Hırka, kazak, bebek takımları


yapıyoruz. Allah rızası için elimizden ne geliyorsa bugün beraberlik ve kardeşlik günüdür, biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Elimizden geldikçe yapacağız inşallah” diye konuştu.


Amaçlarının insanlara yardımcı olmak olduğunu kaydeden Özlem Bilen, "Çünkü çok zor bir süreç geçiriyorlar. Onların acısı bizim acımızdır. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Hepimiz elimizde gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Yeter ki birbirimize faydamız dokunsun” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tavşanlıda spor güvenliği masaya yatırıldıÖnceki Haber

Tavşanlıda spor güvenliği masaya yatırıl...

12 Dev Adam, Letonyayı ağırlayacakSonraki Haber

12 Dev Adam, Letonyayı ağırlayacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar