SGK Osmaniye, Genel Sağlık Sigortası ve Bağ-Kur prim borcu bulunan vatandaşların sağlık hizmetlerinden 31 Aralık 2026 tarihine kadar yararlanabileceğini açıkladı.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Osmaniye İl Müdürlüğü, Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağ-Kur prim borcu bulunan vatandaşları yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı.
SGK Osmaniye’den yapılan açıklamada, prim borcu bulunan vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edebilmesi için sürenin uzatıldığı bildirildi.
Açıklamada, “Genel Sağlık Sigortası ve Bağ-Kur prim borcu bulunan vatandaşlarımızın 31 Aralık 2026 tarihine kadar sağlık hizmetlerine erişimlerini sağlıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Yetkililer, düzenlemenin borcu bulunan vatandaşların mağduriyet yaşamadan sağlık hizmetlerine ulaşabilmesini amaçladığını belirtti.
Bu kapsamda, borç nedeniyle sağlık hizmetlerinden yararlanamayan vatandaşlar, belirtilen tarihe kadar kamu sağlık kuruluşlarından hizmet almaya devam edebilecek.
SGK tarafından yapılan bu düzenlemenin, özellikle ekonomik zorluk yaşayan vatandaşlar için önemli bir kolaylık sağladığı ifade edilirken, vatandaşların detaylı bilgi için SGK il ve ilçe müdürlüklerine başvurabileceği belirtildi.
Yorum Yazın