160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Sezonu kapatan balıkçılar manav oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sezonu kapatan balıkçılar manav oldu
Abone ol
TEZHAGINI İKİYE BÖLEN BALIKÇI MÜJDAT ARSLANBENZER

15 Nisan tarihinde sezonunun sona ermesi nedeniyle tezgahlarını ikiye bölen balıkçılar, bir yanda yaz meyveleri satarken diğer yanda ise kültür balık satmaya devam ediyorlar.


Denizlerde 1 Eylül’de başlayan avlanma sezonu, 15 Nisan tarihinde sona erdi. Sezon boyunca balıklarla taşan tezgahlarını ikiye bölen Eskişehirli balıkçılar, geçimlerini sağlamak için tezgahlarını ikiye böldü. Bir yanda çilek, erik, karpuz gibi yaz meyvelerini satan balıkçılar, diğer yanda kültür balıkları satmaya devam ediyorlar.


Sezonun bazen iyi, bazense kötü geçtiğine değinen 15 senelik balıkçı Müjdat Arslanbenzer, genel olarak hamsinin daha çok satıldığını söyledi. Her yıl sezon bittikten sonra tezgahlarında meyve de satmaya başladıklarını söyleyen Arslanbenzer, “Her sene sezon bittikten sonra hazırlıklarımızı yaparız, sezon başlayasıya kadar meyve satarız. Sebze satılmıyor çok fazla meyveyi yazın insanlar görünce almak istiyorlar, bir de burası cadde üstü olduğu için görenlerin canı çekiyor hemen yarım kilo alıp yiyebiliyorlar. Sebzede o şekilde olmuyor evine alıyorlar genelde yol üstü satılmıyor. Genellikle kiraz satıyoruz ancak şu anda dut, erik, karpuz, çilek gibi meyvelerin yanı sıra domates gibi sebzeleri de satıyoruz. İlerleyen günlerde kiraz da satmaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Temel Eğitimde 10 bin Okul Projesi” ilk yardım seminerleri başladıÖnceki Haber

“Temel Eğitimde 10 bin Okul Projesi” ilk...

Karalar: “Çok yakında geliri giderinden fazla bir belediyemiz olacak”Sonraki Haber

Karalar: “Çok yakında geliri giderinden...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar