160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Sezon başladı, ailecek tek tek elleriyle topluyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sezon başladı, ailecek tek tek elleriyle topluyorlar
Abone ol
SİVAS’IN GEMEREK İLÇESİNDE AİLELER MADIMAK TOPLAMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR. BİRÇOK DERDE DEVA OLAN MADIMAK TOPLANARAK YEMEĞİ YAPILIYOR.

Sivas’ın Gemerek ilçesinde aileler madımak toplamak için bir araya geliyor. Birçok derde deva olan madımak toplanarak yemeği yapılıyor.


Mayıs aylarında kendiliğinden doğada çıkan madımak otu bölge insanları tarafından toplanarak kurutuluyor. Kurutulan madımaklar dondurucularda saklanarak kış boyu tüketiliyor. Gemerek İlçesinde madımak toplayan aile üyelerinden Rengül Durukan, “Yöremizde mayıs ayında topladığımız madımaklar şifa niyetine. Her sene bu aylarda toplarız bir kışta bunları pişirir yeriz lezzetli olur. Herkese şifa olsun herkesin tatmasını isterim. Mayıs aylarında genelde bu bölgemizde madımağımız meşhurdur” dedi. Hayriye Aksoy ise “Sivas’ımızın yöresel madımağı. Her sene mayıs ayında toplanırız komşularımız, toplarız, yıkarız, donduruculara koyarız, bir kış yeriz. Herkese tavsiye ederim. Çok şifalıdır” dedi. Sivas’a özgü olan madımağı kangal köpekleriyle birlikte toplayan aile üyeleri madımak türküsünü de söyledi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sultanhisarda iş yeri yangınıÖnceki Haber

Sultanhisarda iş yeri yangını

7 Aralık Üniversitesi ile Wroclawek Üniversitesi arasında iş birliği görüşmeleri başlatıldıSonraki Haber

7 Aralık Üniversitesi ile Wroclawek Üniv...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar