29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.367
EURO35.1344
ALTIN2324.4

Sarıgül: “ Cumhurbaşkanının seçilip seçilmeme kararını ancak milletimiz bilir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sarıgül: “ Cumhurbaşkanının seçilip seçilmeme kararını ancak milletimiz bilir”
Abone ol
TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ (TDP) GENEL BAŞKANI MUSTAFA SARIGÜL, BİR SİYASİNİN KANUNLA YOK EDİLEMEYECEĞİNİ BELİRTEREK, “BİR SİYASİNİN YOK OLMA ŞEKLİ DEMOKRASİLERDE SANDIKTIR. SAYIN CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINI AÇIKLAYACAK. KARŞISINA BAŞKA ADAYLAR DA ÇIKACAK. MİLLETİMİZİN VERECEĞİ KARARA HERKES SAYGI DUYACAK” DEDİ.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, bir siyasinin kanunla yok edilemeyeceğini belirterek, “Bir siyasinin yok olma şekli demokrasilerde sandıktır.

Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayacak. Karşısına başka adaylar da çıkacak. Milletimizin vereceği karara herkes saygı duyacak” dedi.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, sabah saatlerinde havayolu ile geldiği Trabzon’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Sebze ve meyve halinde esnafla bir araya gelen Sarıgül daha sonra bir restoranda partililerle buluştu. Buradaki toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarıgül, muhalefet partilerinin oluşturduğu 6’lı masanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mayıs ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olamayacağına yönelik açıklamalarını değerlendirdi.

Bir siyasiyi yasal yollarla engellemeye çalışmanın doğru olmadığını kaydeden Sarıgül, “Bir siyasiyi kanunla yok edemezsiniz. Bir siyasinin yok olma şekli demokrasilerde sandıktır. Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayacak. Karşısına başka adaylar da çıkacak.

Milletimizin vereceği karara herkes saygı duyacak. Demokratik bir ortamda seçim yapılacak. Bir siyasiyi yasal yollarla engellemeye çalışmak doğru değildir. Demokrasilerde güç halkın gücüdür. Cumhurbaşkanının da seçilip seçilmeme kararını ancak milletimiz bilir” şeklinde konuştu.

“‘Amerika Birleşik Devletleri F-16’larını alsın başına çalsın”

“Savunma sanayi konusunda biz Amerika’yı aştık daha da aşacağız” diyen Sarıgül, “Amerika Birleşik Devletleri F-16’larını alsın başına çalsın.

Türk savunma sanayisi Allah’ıma hamd ediyorum ki Amerika’ya ders verecek ölçüler içerisinde güçleniyor. Ayıdan post Amerika’dan dost olmaz. Biz ekonomik milliyetçilik yapan bir siyasi partisiyiz.

Savunma sanayi konusunda son yıllarda Türkiye’mizin atmış olduğu adımlar bizim için bir gururu vesilesidir. Amerika ve Pentagon Türkiye’yi kıskanıyor. Çünkü savunma sanayi konusunda biz Amerika’yı aştık daha da aşacağız.

Türkiye’nin dünyanın neresinde bir olay varsa anlayın ki, onun altında Amerika vardır. ABD ve Pentagon Türkiye’yi kıskanacak, Allah’ımın izniyle Türk savunma sanayii de Amerika’ya ders verecek” ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mardinde yılın ilk karı lapa lapa yağdıÖnceki Haber

Mardinde yılın ilk karı lapa lapa yağdı

Bugünün gençleri dünün gençleri ile bir araya geldiSonraki Haber

Bugünün gençleri dünün gençleri ile bir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar