160x600
10 Temmuz, 2025, Perşembe
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Salda Gölü Dünya Jeolojik Listesine girdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Salda Gölü Dünya Jeolojik Listesine girdi
Abone ol
Salda Gölü, Uluslararası Jeoloji Bilimleri Birliği Tarafından Hazırlanan 2024 Yılı ‘100 Jeolojik Miras' Listesine Girdi.

Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü, Uluslararası Jeoloji Bilimleri Birliği tarafından hazırlanan 2024 yılı ‘100 Jeolojik Miras’ listesine girdi.

Uluslararası Jeoloji Bilimleri Birliği (International Union of Geological Scienses – IUGS) tarafından 2 yılda bir BM Dünya Kültürel Mirası listesi gibi ‘100 Jeolojik Miras’ listesi hazırlanıyor. 2024 yılı listesi için mart ayında UNESCO Türkiye Millî Komisyonu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası ve Jeolojik Mirası Koruma Derneği temsilcilerinin katılımıyla listeye girebilecek adayların belirleneceği bir çalıştay düzenlemişti. Çalıştayda tespit edilen 171 jeolojik alandan Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü ve Bitlis’teki Nemrut Krater Gölü ve Kalderası, Türk bilim insanlarınca bilimsel gerekçeler hazırlanarak listeye aday gösterildi.

Salda Gölü listeye girdi

Jeolojik Mirası Koruma Derneği internet sitesinde yayınlanan habere göre Güney Kore’nin Busan kentinde gerçekleştirilen 37. Dünya Jeoloji Kongresi’nde, UNESCO IGCP 731 Projesi kapsamında iki yıldır süren titiz bilimsel çalışmalar sonucunda, ikinci etap “Dünyanın En Önemli 100 Jeolojik Mirası” listesi açıklandı. Ülkemizden Nemrut Volkanı ve Krater Gölü ile Salda Gölü, listeye aday gösterilmişti. Yapılan değerlendirmeler neticesinde Salda Gölü, Dünyanın En Önemli 100 Jeolojik Mirası’ndan biri olarak bu listeye girmeye hak kazandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Et fiyatı düştü, iddiayı kaybetti, et döner tezgahını Meclise kurarak döner dağıttıÖnceki Haber

Et fiyatı düştü, iddiayı kaybetti, et dö...

Vatandaşlara ‘dolandırıcılık uyarısıSonraki Haber

Vatandaşlara ‘dolandırıcılık uyarısı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar