160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Sadece 20 gün yaşıyor, koparmanın cezası 244 bin lira

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sadece 20 gün yaşıyor, koparmanın cezası 244 bin lira
Abone ol
SİİRT'TE ENDEMİK BİR TÜR OLAN VE HALK ARASINDA 'AĞLAYAN GELİN' OLARAK BİLİNEN TERS LALEYİ KOPARANLARA 244 BİN 315 LİRA CEZA UYGULANACAK.

Siirt’te endemik bir tür olan ve halk arasında ’ağlayan gelin’ olarak bilinen ters laleyi koparanlara 244 bin 315 lira ceza uygulanacak.


Yılın sadece 20 günü yaşayan ters lale, çiçek açtıktan sonra kuruyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi dağlarında yetişen çiçek türünü koparanlara nesli tükenme tehlikesi altında olduğundan dolayı ceza geliyor.


Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, endemik bitki türleri arasında yer alan ters laleleri koparanlara biyolojik çeşitliliği tahrip etme suçundan 244 bin 315 lira ceza uygulanacağı bildirildi. Açıklamada, “Havaların ısınmasıyla dağlarda ve bahçelerde 20 gün boyunca yaşayabilen ters laleler çiçek açtı. Yöre halkı, bu konuda çok dikkat etmeli. Ters lale bu bölgenin değeridir. Her endemik bitki kendi bölgesinde değerlidir. Biz de bu değerimize sahip çıkmalıyız” denildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğrencilerden Kaymakam Ünala ziyaretÖnceki Haber

Öğrencilerden Kaymakam Ünala ziyaret

Batmanda yolun karşı tarafına geçmek isteyen çocuğa araç çarptıSonraki Haber

Batmanda yolun karşı tarafına geçmek ist...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar