160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Reyhanlı’da tekstil atıkları değerlendiriliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Reyhanlı’da tekstil atıkları değerlendiriliyor
Abone ol
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde tekstil atıklarının geri dönüşüme kazandırılması için Belediye tarafından çalışma başlatıldı.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde tekstil atıklarının geri dönüşüme kazandırılması için Belediye tarafından çalışma başlatıldı.

Reyhanlı Belediye Başkanlığından alınan bilgiye göre, ilçede giysi tekstil atığı toplama kampanyası uygulamasına başlanıldı.

Uygulama kapsamında evlerde, iş yerlerinde kullanılmayan pantolon, ayakkabı, kemer, çanta, nevresim, pelüş oyuncak ve benzeri ürünler Reyhanlı Belediyesi’nin ilçe genelinde yerleştirdiği atık giysi kumbaralarında toplanıyor.

Toplanan tekstil ürünlerinden kullanılabilir durumda olmayanlar iplik firmalarında değerlendirilerek geri dönüşüm sürecine katkı sağlanıyor. Bu sayede hem çevre hem de ekonomi kazanıyor.

Reyhanlı Belediyesi’nin ilçe genelinde yerleştirdiği 50 kumbara ile tekstil atıkları toplanıyor.

TEKSİL ATIKLARI PROJE KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLECEK

Reyhanlı Belediye başkanı Mehmet Hacıoğlu, tekstil atıkları projesi kapsamında, geri dönüşüm olarak değerlendirileceğini söyledi.

Sıfır Atık projesi kapsamında hayata geçirdiği geri dönüşüm projeleriyle gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak ve doğal kaynakları da koruma hedefini sürdürdüklerini söyleyen Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, “Reyhanlı genelinde erişimi kolay olan 50 noktaya ‘Kullanılmış Giysi Kumbarası’ yerleştirerek tekstil ürünlerini ekonomiye kazandırmak adına çalışmalarımızı başlattık.

Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında dikkat çektiği tekstil atıkları, dünyayı en çok kirleten sektörlerde petrol endüstrisinden sonra ikinci sırada yer alıyor.

Çözünebilir maddelerden üretilmeyen bir tekstil ürünü doğada 200 seneye kadar kalabiliyor. İlçemizde tekstil atıklarının çöpe ve doğaya karışmasını önleyecek Atık Giysi Toplama Kumbaralarıyla hemşerilerimizin de desteğiyle tekstil atığını geri dönüştürerek ekonomiye kazandırmayı hedefliyoruz.

Reyhanlı’mızın geleceğine hep beraber sahip çıkarak yarınlarımıza temiz bir dünya bırakacağız. Bu konuda bizlere her zaman destek olan hemşerilerime teşekkür ediyor, sürece daha aktif katılımlarını bekliyoruz.”dedi.

Başkan Hacıoğlu, bu tür sosyal sorumluluk projelerini önemsediklerini dile getirdi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gönüllü gençler yaşlı ve kimsesiz adamın bahçesindeki üzümleri topladı Önceki Haber

Gönüllü gençler yaşlı ve kimsesiz adamın...

Rektör Çiftçi lise öğrencilerine konferans verdi Sonraki Haber

Rektör Çiftçi lise öğrencilerine konfera...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar