28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Rektör Savaş, Pakistandaki kongreye özel davetli olarak katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Savaş, Pakistandaki kongreye özel davetli olarak katıldı
Abone ol
Uşak üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, 4-5 Aralık Tarihlerinde University Of Management And Technology'de Düzenlenen "7th Umt ınternational Conference On Pure And Applied Mathematics, Uıcpam 2023", 4-5 Aralık’ta University Of Education Lahore’da Düzenlenen “2nd ınternational Conference On Recent Advances In Mathematics Coram-2023” Ve University Of Sargohda’da 6-7 Aralık’ta Düzenlenen “6th ınternational Conference On Pure And Applied Mathematics ıcpam”e Katıldı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, 4-5 Aralık tarihlerinde University of Management and Technology’de düzenlenen matematik kongrelerine özel davetli olarak katıldı.

Özel bir araştırma üniversitesi olan UMT University of Management and Technology’ın gerçekleştirdiği kongreye Prof. Dr. Savaş hem Keynote Speaker hem de Chief Guest olarak katıldı. Pakistan Yüksek Öğrenim Komisyonu tarafından W4 kategorisinde, Pakistan üniversiteleri için ulaşılabilir en yüksek sırada bulunan UMT University of Management and Technology’ın düzenlediği kongrede temel ve uygulamalı matematik konularına odaklanıldı.

University of Education Lahore tarafından 4-5 Aralık tarihlerinde düzenlenen ve Rektör Savaş’ın Keynote Speaker olarak katıldığı 2. International Conference on Recent Advances in Mathematics CORAM-2023’te saf uygulamalı ve hesaplamalı matematik ile ilgili tüm alanlar konuşuldu.

Pakistan’ın Pencap eyaletindeki Sargodha şehrinde 6-7 Aralık tarihinde University Of Sargohda’da gerçekleştirilen ve Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın Keynote Speaker olarak davet edildiği 6. International Conference On Pure And Applied Mathematics ICPAM’de birkaç paralel oturumda temel ve uygulamalı matematik konularına odaklandı. Konferansta matematik alanındaki bilimsel çalışmaların güncel sonuçlarının sunumu için alan oluşturken akademisyenler, araştırmacılar ve işyerleri arasında işbirlikçi bağlantılar oluşturuldu.

Pakistan’da iki işbirliği anlaşması yapıldı

Türkiye’nin ve dünyanın saygın eğitim ve araştırma kurumlarında matematik alanında çalışmalar yapan Prof. Dr. Savaş, Pakistan’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirtirken alanında tanınmış bilim insanlarıyla bir araya gelmenin yanında ikili işbirliği anlaşmaları da yaptıklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, kendisini Pakistan’a davet eden üniversitelerin ve kongrelerin düzenleme komitelerine de teşekkür etti.

Rektör Savaş, Pakistan’da University of Lahore, Government College University, University of Management and Technology, University of Education, University of Sargodha ve University of The Punjab’ın rektörleriyle bir araya geldi. University of Education ile Uşak Üniversitesi arasında da ikili işbirliği anlaşma yapıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Niksar Belediyesinde arama kurtarma ekibi kurulduÖnceki Haber

Niksar Belediyesinde arama kurtarma ekib...

Yunusemreli judocular Zonguldakta şampiyon olduSonraki Haber

Yunusemreli judocular Zonguldakta şampiy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar