18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5259
EURO34.8845
ALTIN2485.1

Rektör Kazım Uysal: İnsan sağlığı ve mutluluğu ancak temiz bir çevre ile mümkün

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Kazım Uysal: İnsan sağlığı ve mutluluğu ancak temiz bir çevre ile mümkün
Abone ol
Kütahya çevre şehircilik Ve Iklim Değişikliği Il Müdürlüğü Tarafından Tertiplenen 'biyolojik çeşitliliğin Korunması' Konulu Söyleşiye Dumlupınar üniversitesi (dpü) Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Konuşmacı Olarak Katıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Kazım Uysal, insan sağlığının ancak temiz bir çevre ile mümkün olabileceğini ifade etti.

Kütahya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ’Biyolojik çeşitliliğin korunması’ konulu söyleşiye, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, konuşmacı olarak katıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Beylerbeyi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, ilk olarak Kütahya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İbrahim Çatladan, Çevre Haftası ile alakalı katılımcılara bilgiler verdi.

Daha sonra kürsüye gelen DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, sanayi devrimi sonrası çevrenin daha da kirlendiğini dile getirdi. Uysal, "Önceleri teknoloji bu kadar ilerlemediği için farkında değildik. Sanayi devrimi ile birlikte çevremiz kirlendi. Geldiğimiz noktada ise adeta ’bıçak kemiğe dayandı’. Sadece çevremiz değil, koca denizleri, koca okyanusları kirlettik. Bu döndü dolaşık bize etki etti. Artık denizlerde, okyanuslarda insan yapımı kimyasallarla kirlenmemiş hiç bir yer kalmadı. Buna kutuplar da dahil. Kanser patladı, insan sıkıntısı patladı, depresyon patladı. İnsan sağlığı temiz bir çevre ile mümkün. İnsanın mutluluğu temiz çevre ile mümkün. Artık bu kesin. İçinde yaşadığımız dünyaya sahip çıkmalıyız" dedi.

Müdür Çatladan, söyleşi sonrası Rektör Uysal’a hediye takdim etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Efeler, depremle bilim ışığında mücadele ediyorÖnceki Haber

Efeler, depremle bilim ışığında mücadele...

Fethiyede deniz altında afişli evlilik teklifiSonraki Haber

Fethiyede deniz altında afişli evlilik t...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar